Dr. Cristina Crintea
Unele spitale au mai multă experiență atunci când vine vorba despre grija pentru pacienții cu afecțiuni care pun în pericol viața acestora sau pentru cei cu afecțiuni rare. Oamenii care se confruntă cu astfel de probleme de sănătate au nevoie de orientare în acest sens. De aceea, US News & World Report publică anual clasamentul național al celor mai bune spitale din Statele Unite.
Clasamentul acoperă aproape 5.000 de centre medicale din SUA și 16 specialități, de la oncologie la neurologie și neurochirurgie. Pentru a face parte din clasament, un spital a trebuit să aibă înscrise cel puțin șase din 16 specialități. Anul acesta, doar 18 spitale au fost prezente în acest top.
Spitalul Johns Hopkins din Baltimore „a recuperat” locul 1, după ce anul trecut a pierdut o domnie de 21 de ani în fața lui Massachusetts General Hospital din Boston
Spitalele care sunt clasificate la nivel național, în orice specialitate, au calificare și experiență în tratarea cazurilor celor mai complexe și mai solicitante.
Spitalele mai bine cotate într-o specialitate nu reprezintă neapărat cea mai bună alegere. Fiecare cotare evaluează spitalele în funcție de performanțele lor pe o gamă largă de condiții și proceduri.
Aceste clasamente reprezintă un punct de plecare în informarea pacienților.
A fost examinată performanța fiecărui spital prin prisma diferitelor categorii de date. Unele dintre statistici provin de la MedPAR Medicare și Medicaid Services. Alte informații provin de la Asociația Americană a Spitalelor și de la organizațiile profesionale. Legătura cu calitatea și cu siguranța este evidențiată de unele date statistice utilizate, cum ar fi ratele de deces. Când se discută despre numărul de pacienți și raportul asistente medicale/pacient, această legătură este mai puțin evidentă, dar este totuși susținută de cercetări ample. Sondajul medicilor a jucat, de asemenea, un rol în cotarea spitalului privind reputația, deși a reprezentat mai puțin de o treime din punctajul fiecărui spital.
Fiecare candidat a primit un punctaj total de la 0 la 100, care a fost bazat pe patru elemente: reputația, rata de supraviețuire a pacienților, siguranța pacienților și factorii corelați cu îngrijirea pacienților, cum ar fi numărul de pacienți raportat la cel de asistente.
Reputația specialiștilor (32,5%). În fiecare an, 200 de medici de o anumită specialitate sunt selectați aleatoriu și li se solicită o listă a spitalelor pe care le consideră a fi cele mai bune din specialitatea lor, pentru soluționarea cazurilor complexe sau dificile. Cifra afișată este procentul mediu de răspuns al specialiștilor în 2011, 2012 și 2013.
Supraviețuirea (32,5%). Succesul unui spital în menținerea pacienților în viață a fost judecat prin compararea numărului de pacienți internați, cu anumite afecțiuni, care au murit în termen de 30 de zile de la internare în 2009, 2010 și 2011, cu numărul de pacienți aflați la risc de deces, având în vedere gradul de severitate al bolii. Spitalele au fost marcate cu puncte de la 1 la 10, 10 indicând cea mai mare rată de supraviețuire în raport cu alte spitale, iar 1, cea mai mică.
Siguranța pacienților (5%). Erorile medicale care apar în fiecare spital sunt estimate printr-un scor care reflectă cât de greu funcționează un spital pentru a preveni șase dintre tipurile de greșeli medicale extraordinare. Leziunile în momentele intervenției chirurgicale și sângerările majore postoperatorii sunt două exemple dintre cele șase categorii de erori medicale care au fost luate în considerare în evaluarea spitalelor.
Spitalul Johns Hopkins (SJH) este un spital universitar cu specialități medicale și chirurgicale acreditate de Comisia privind acreditarea serviciilor de reabilitare. SJH are 912 paturi și 46.573 de internări raportate în ultimul an. Au fost efectuate 23.382 de intervenții chirurgicale în cadrul spitalului și 35.024 de intervenții chirurgicale în ambulatoriu.
Evaluarea generală a spitalului rezultată din interpretarea chestionarelor de satisfacție administrate pacienților la externare arată următoarele:
……….