Politici de Sanatate

In Memoriam Prof. Dr. Mihai Voiculescu

30 august
12:09 2016
In Memoriam Prof. Dr. Mihai Voiculescu

Profesorul Dr. Mihai Voiculescu s-a stins din viață pe 29 august, la vârsta de 72 de ani, la Spitalul Elias din București. El a fost profesor de medicină internă și nefrologie la UMF Carol Davila, medic primar medicină internă și nefrologie, Institutul Clinic Fundeni, Centrul de Medicină Internă și Nefrologie.

Profesorul s-a remarcat, în ultimii ani, în activitatea de îngrijire a bolnavilor prin introducerea unor noi metode terapeutice în România: terapia de substituție renală și dializă hepatică de tip MARS. Astfel a reușit recuperarea pacienților cu insuficiență renală acută sau insuficiență hepatică sau supraviețuirea pacienților cu insuficiență hepatică până la efectuarea transplantului hepatic.

În ultimii 25 ani, profesorul Mihai Voiculescu s-a dedicat muncii didactice și celei de cercetare clinică. Activitatea didactică a fost la nivelul învățământului universitar (nefrologie și pneumologie) și postuniversitar (coordonare rezidențiat în nefrologie și medicină internă și a stagiului de medicină internă, nefrologie, pneumologie, dializă și transplant renal în diverse specialități: cardiologie, hematologie, oncologie, urologie, ATI).

O componentă importantă a activității didactice și profesionale a fost crearea Școlii de Nefrologie de la Institutul Clinic Fundeni care s-a înființat în 1995 sub conducerea Prof. Dr. Mihai Voiculescu și își continuă activitatea și în prezent. Prin activitatea didactică din ultimii 25 ani, s-a dovedit a fi un formator de școală medicală în domeniul nefrologiei, cu interes deosebit în diagnosticul și tratamentul bolilor renale imunologice, accesului vascular, procedurilor de terapie substitutivă renală continuă și dializei peritoneale. Din 2003 a fost președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului din România (ARSF), iar din 2005 a fost președintele  Asociației Române pentru Studiul Bolilor Ereditare Renale și al Asociației Române pentru Nefrologie și Acces Vascular.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: