Politici de Sanatate

RoVaccin 2014 – actualităţi în vaccinologie

19 martie
11:49 2014
RoVaccin 2014 – actualităţi în vaccinologie

Vaccinarea reprezintă metoda cea mai eficientă de combatere și eliminare a numeroase boli transmisibile. Cu toate acestea, specialiștii consideră că acoperirea în România este în scădere. Printre principalele cauze subliniem insuficienţa informațiilor corecte în privința imunizării, care să provină de la medici specialiști în domeniu.

În acest context, Societatea Română de Microbiologie organizează pe data de 5 aprilie, la Hotel Ramada Parc București, ediţia a doua a Conferinței Naționale Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2014.

Contextul epidemiologic este foarte sensibil, astfel că este extrem de important ca publicul larg să aibă acces la informaţii corecte, fundamentate ştiinţific, când vine vorba de vaccinare şi de importanţa acesteia asupra sănătăţii publice. Rolul evenimentului – RoVaccin, care se va organiza anual, este de a aduce în discuție și a lămuri cât mai multe aspecte legate de imunizare și de rolul acesteia. RoVaccin 2014 va însemna o dezbatere interactivă, dinamică și utilă, totul pentru ca profesioniștii în domeniul medical să afle ultimele noutăți și rezultatele celor mai recente cercetări în privința imunizărilor, iar prin intermediul mass-mediei, opinia publică să primească informații corecte legate de vaccinare”, a declarat Conf. univ. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi coordonatorul conferinţei.

După succesul înregistrat anul trecut, când a avut loc prima ediție, coordonatorii științifici ai Conferinței Naționale RoVaccin 2014 doresc și anul acesta să ofere informaţiile ştiinţifice necesare cu privire la vaccinare atât profesioniştilor din sănătate, cât şi reprezentanţilor mass media pentru o informare corectă a opiniei publice. Astfel, evenimentul va reuni importanți experți (reputați medici cu preocupări în domeniul sănătăţii publice, microbiologi, epidemiologi, infecționiști, pediatri, reprezentanți ai medicilor de familie, pneumologi) care vor dezbate subiecte de interes pe tema vaccinării în România, punând accent pe transmiterea de mesaje legitime bazate pe dovezi științifice, precum și pe încurajarea unei comunicări coerente medic-pacient referitoare la vaccinare.

*Conferința Națională Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2014 este un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul medical implicați în vaccinare. Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face online pe www.rovaccin.ro. Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: