Politici de Sanatate

Republicanii cer amânarea intrării în vigoare a Affordable Care Act

30 septembrie
17:26 2013
Republicanii cer amânarea intrării în vigoare a Affordable Care Act

Republicanii au spus că vor fi de acord cu ridicarea plafonului datoriei SUA în cazul în care legea sănătății, promovată de președintele Obama, este amânată cu un an. Cererea este prima de pe lista dorințelor partidului republican în negocierile pentru ridicarea plafonului datoriei federale a SUA.

SUA își va atinge plafonul de îndatorare pe 17 octombrie, lăsând guvernul fără fondurile necesare pentru a-şi plăti facturile. În plus, față de plafonul datoriei, guvernul federal va închide cea mai mare a operațiunilor sale în cazul în care un proiect de lege de buget pentru a menține finanțarea nu este adoptat până la 1 octombrie.

Republicanii din House of Representatives (echivalentul Camerei Deputaților, la noi) au înaintat o versiune de lege de buget care prevede desființarea legii Affordable Care Act care ar lăsa programul național de sănătate, susținut de Obama, fără fondurile necesare pentru a funcționa. Însă Senatul, controlat de democrați, a spus că va elimina acel amendament din lege.

De când a fost trecută legea Affordable Care Act, cunoscută în termeni populari ca Obamacare, republicanii au încercat, fără succes, să o abroge de peste 40 de ori. Aceasta este doar ultima dintr-un șir lung de încercări de a opri intrarea în vigoare a unei părți a legii de la 1 octombrie. Legea, trecută în 2010, a rezistat chiar și unei contestări la Curtea Constituțională.

Republicanii susțin că legea, prin obligativitatea furnizării asigurării de sănătate pentru angajați, va afecta economia, iar întreprinderile mici și mijlocii vor evita să mai angajeze pentru a evita costurile suplimentare.

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: