Politici de Sanatate

Raportul anual al EMA

20 mai
16:34 2016
Raportul anual al EMA

Agenția Europeană a Medicamentului și-a publicat Raportul Anual pe 2015. A tras linie și a ajuns la concluzia că anul trecut a aprobat 93 de medicamente pentru uz uman, 39 dintre ele cu noi substanțe active. De asemenea a aprobat 14 medicamente pentru uz veterinar, 7 cu noi substanțe active. Raportul are mai multe capitole, nu doar referitoare la evaluarea și autorizarea medicamentelor, ci și la susținerea cercetării și dezvoltării în domeniul farmaceutic și monitorizarea beneficiilor aduse de tratamentele de pe piață.

Pentru medicamentele de uz uman , mai mult de 1,2 milioane de rapoarte privind efectele secundare suspectate au fost înregistrate în EudraVigilance, sistemul de colectare și gestionare a reacției adverse la medicamentele UE, anul trecut. Peste 48.000 de rapoarte au provenit de la pacienți din Spațiul Economic European ceea ce înseamnă o creștere de 30 % față de 2014. Aceasta este o tendință pozitivă care arată că pacienții utilizează din ce în ce mai mult  posibilitatea de a raporta direct cu privire la efectele secundare.

În 2015, informațiile referitoare la produs, de pe ambalajele mai multor medicamente au fost actualizate pentru ca în acets mod, noi informații de siguranță să devină disponibile. Informațiile revizuite permit pacienților, cadrelor medicale și medicilor veterinari să ia decizii în cunoștință de cauză, bazate pe cele mai recente dovezi, atât pentru utilizare cât și pentru prescripția de medicamente.

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: