Politici de Sanatate

Proiectele e-Health, sprijinite în următorii 2 ani prin programul Orizont 2020

02 noiembrie
11:11 2015
Proiectele e-Health, sprijinite în următorii 2 ani prin programul Orizont 2020

Noul program de lucru Orizont 2020 pentru următorii doi ani a fost publicat și include noi oportunități de finanțare pentru viitoarele proiecte de cercetare și inovare pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării populației europene prin stimularea sănătății digitale.

În cadrul programului de lucru pentru anii 2016-2017, este deja disponibilă axa de finanțare pentru “Provocarea societală 1: Sănătate, schimbări demografice și bunăstare”. Bugetul total este de 658 de milioane de euro, iar apelurile pentru înscrierea proiectelor pot fi găsite pe portalul participantului. Vor fi luate în considerare prioritățile politice curente și viitoare ale Uniunii Europene, anunță reprezentații Comisiei Europene.

Fonduri disponibile pentru Provocările societale:

  • 658 milioane euro, pentru Sănătate, schimbări demografice și bunăstare;
  • 716 milioane euro, pentru Siguranța alimentară, agricultură durabilă, cercetare marină și maritimă si bioeconomie;
  • 917 milioane euro, pentru Surse de energie sigure, ecologice și eficiente:
  • 756 milioane euro, pentru Transporturi inteligente, ecologice și integrate;
  • 326 milioane euro, pentru Acțiuni de combatere a schimbărilor climatice, de mediu, utilizarea eficientă a resurselor și materiilor prime;
  • 212 milioane euro, pentru Europa într-o lume în schimbare – societăți favorabile incluziunii, inovatoare și reflexive;
  • 393 milioane euro, pentru Societăți sigure – protejarea libertății și securității Europei și a cetățenilor săi.

Termenul limită pentru trimiterea propunerilor de proiecte este 14 martie 2016.

Pentru următorii doi ani, Comisia Europeană va investi aproape 16 miliarde de euro în cercetare și inovare, în cadrul Programului de cercetare și inovare al Uniunii Europene – Orizont 2020.

Programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene, Orizont 2020, a fost lansat la 1 ianuarie 2014. Pe parcursul celor șapte ani de funcționare sunt investite în acest program 77 de miliarde de euro, pentru a sprijini competitivitatea economică a Europei și extinderea frontierelor cunoașterii umane. Bugetul de cercetare al Uniunii este axat în principal pe îmbunătățirea vieții de zi cu zi în domenii precum: sănătatea, mediul, transportul, alimentele și energia. De asemenea, investițiile sectorului privat în cercetare sunt sprijinite prin intermediul parteneriatelor de cercetare cu industria farmaceutică, aerospațială, auto și industria electronică.

Sursa: www.ec.europa.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: