Politici de Sanatate

Programul Ambient Assisted Living (AAL) anunță un nou apel pentru propuneri de proiecte, începând cu martie 2014

20 martie
16:23 2014
Programul Ambient Assisted Living (AAL) anunță un nou apel pentru propuneri de proiecte, începând cu martie 2014

Programul Ambient Assisted Living va lansa la sfârșitul lunii martie primul apel pentru propuneri de proiecte care răspund următoarei teme: „Grijă pentru viitor: Îmbătrânirea populației implică o grijă sporită pentru fiecare individ în parte. Ce soluții IT&C există la ora actuală pentru a veni în sprijinul acestui fenomen?”. Prin intermediul apelului deschis de AAL, se urmărește finanțarea proiectelor care propun soluții de dezvoltare a unor modele sustenabile de îngrijire a populației în curs de îmbătrânire.

Apelul pentru proiecte este programat să înceapă la data de 27 martie, urmând ca propunerile să fie înscrise până la finalul lunii iunie 2014.

Programul AAL  „Ambient Assisted Living” constă într-o inițiativă de cercetare privind asistența pentru autonomie la viață și se derulează în cadrul programului de Cooperare al FP7, și, respectiv, Planului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare II – Programul 4 Parteneriate în domenii prioritare.

 Obiectivul AAL este de a spori calitatea vieții persoanelor în vârstă și de a consolida baza industrială în Europa, prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor. Motivația finanțării activităților de cercetare în acest domeniu este susținută de modificările demografice și îmbătrânirea populației în Europa, fapt ce nu implică numai provocări, dar și oportunități pentru cetățeni, sistemele sociale și de sănătate, precum și pentru industria și piața europeană.

 Mai multe informații despre noul apel pentru proiecte deschis de Programul AAL, puteți găsi pe site-ul AAL Europe.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: