Politici de Sanatate

Prof. dr. Leonard Azamfirei, un nou mandat de rector al UMF Târgu Mureș

04 martie
13:11 2020
Prof. dr. Leonard Azamfirei, un nou mandat de rector al UMF Târgu Mureș

Concursul public pentru desemnarea rectorului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș s-a finalizat cu decizia Comisiei ca ocuparea poziției de Rector, pentru perioada 2020- 2024, să fie făcută de către prof. dr. Leonard Azamfirei, anunță instituția de învățământ.

Leonard Azamfirei (singurul candidat, de altfel, pentru acest mandat) a fost rector al Universității în perioada 2012-2020, anterior ocupând funcțiile de prodecan științific al Facultății de Medicină din anul 2008 și, ulterior, de decan al Facultății de Medicină, în perioada 2010-2012. Potrivit planului managerial anunțat de specialist anterior alegerilor, cele trei direcții pe care se va axa în acest mandat sunt Inovația, Integrarea și Internaționalizarea.

”Inovația este implicită în domeniile pe care le abordăm, integrarea este obligatorie pentru a funcționa ca un întreg coerent, iar internaționalizarea este forța intrinsecă ce ne determină atât standardul intern, cât și extern. Avem șansa de a începe o construcție instituțională unică și acesta este proiectul pentru care vă provoc și pentru care vă solicit încrederea și aderența. Este un proiect pe termen lung, care nu se poate încheia în patru ani, dar acum este timpul potrivit pentru a-l crea cu înțelepciune și curaj. România are peste 90 de universități publice și private, fiecare dintre ele aducând valoare științifică și educațională. Între toate acestea, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș trebuie să fie diferită și unică, motiv pentru care propun un moto de dezvoltare instituțională care să o reprezinte: E Pluribus Unum – Dintre multe, Una!”, a afirmat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: