Politici de Sanatate

Prioritățile dr. Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

21 aprilie
19:48 2021
Prioritățile dr. Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății

Dr. Ioana Mihăilă și-a preluat, miercuri seara, mandatul de ministru al Sănătății anunțând, într-o conferință de presă, prioritățile pentru perioada următoare.

Unul dintre primele acte va fi trimiterea, către Guvern, a unei ordonanţe de de urgenţă prin care să se faciliteze vaccinarea la nivelul cabinetului medicului de familie. Pe lângă gestionarea pandemiei, ministrul a mai anunțat și obiectivele de investiții în sistemul de sănătate. ”Am propus, prin PNRR, investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. De asemenea, vor fi investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească, pentru creșterea accesului la servicii medicale de bază. În ceea ce privește reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate, vom continua concursurile pentru direcțiile publice de sănătate și vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management din sistemul sanitar.

Întrebată legat de reformele cerute de premierul Florin Cîțu în minister, noul ministru a anunțat că are în plan o reorganizare atât la Ministerul Sănătății, cât și în Direcțiile de Sănătate Publică. ”Sub conducerea dr. Moldovan, deja am început evaluarea directorilor din DSP și o vom continua. Acesta este primul pas. E nevoie acută în MS de un departament pentru digitalizare”.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: