Politici de Sanatate

Primul Centru de educație continuă dedicat asistenților medicali și moașelor din București

03 septembrie
16:05 2019
Primul Centru de educație continuă dedicat asistenților medicali și moașelor din București

Cei 23.000 de asistenți medicali din Municipiul București vor avea acces la metode inovative de informare, bazate pe simularea unor situații reale, în cadrul Centrului de simulare pentru pregătire teoretică și practică inaugurat, marți, în clădirea din strada Avrig, de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR)- filiala municipiului București.

”În prezent, educația medicală continuă, implementarea celor mai bune dovezi de practică, siguranța pacientului și calitatea îngrijirilor de sănătate reprezintă aspecte importante pentru exercitarea profesiilor de asistent medical generalișt, moașă și asistent medical în România. Noile metode inovative de formare, bazate pe simularea unor situații care pot apărea la patul pacientului, permit învățarea și dezvoltarea competenţelor, atitudinilor și aptitudinilor profesioniștilor din îngrijirile de sănătate. Desfășurate sub supravegherea atentă a lectorilor acreditați, în baza unui program bine structurat, asigură învățarea fără a se pune viața pacientului în pericol”, a declarat asist. med. gen. lic. Carmen Mazilu, președintele Ordinului.

Centrul de simulare permite, cu ajutorul aparaturii şi manechinelor, învățarea și exersarea procedurilor şi tehnicilor de îngrijiri pentru sănătate: resuscitarea cardiopulmonară (BLS) la adulți și copii, monitorizarea semnelor vitale (puls, respiraţie, tensiune arterială), EKG, administrarea medicamentelor, injecției intradermice, subcutanate, intramusculare și de abord venos, sondajul gastric, sondajul vezical la femei, îngrijirea traheală, simularea intervenției în cazul tulburărilor de ritm cardiac, managementul plăgilor, managementul sarcinii normale, îngrijirea nou născutului etc.. Fiecare asistent medical trebuie să-și completeze experiența cu minimum 30 de ore de educație continuă pe an, iar cursurile derulate în cadrul noului Centru asigură 6 dintre acestea.

“Dorim să dezvoltăm bune practici în activitatea medicală curentă, iar informațiile pe care asistenții le vor primi la aceste cursuri vor oferi abilități și cunoștințe de bază privind aptitudinile şi tehnicile de îngrijire, precum şi proceduri privind managementul sănătății și securității la locul muncă pentru personalul medical”, a declarat Ana Mareş, vicepreşedinte OAMGMAMR Filiala Bucureşti. “În acest sens, a fost demarat un parteneriat cu Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii din Birmingham în vederea dezvoltării unei bune practici privind folosirea echipamentelor auxiliare, reprezentate de dispozitive simple sau complexe, mecanice sau electrice de mobilizare și manevrare a pacientului”, a completat aceasta.

V. Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: