Politici de Sanatate

Prima Conferință Națională de ATI „Prof. dr. Dan Tulbure”

12 februarie
11:18 2016
Prima Conferință Națională de ATI „Prof. dr. Dan Tulbure”

Peste 100 de medici au participat la prima ediție a Conferinței Naționale de Anestezie și Terapie Intensivă „Prof. dr. Dan Tulbure”, organizată științific de Institutul Clinic Fundeni și Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Institutul Clinic Fundeni este un reper puternic în sistemul de sănătate românesc, iar prof.dr. Dan Tulbure, o imagine clară a profesionalismului, dedicării și perfecționismului în tot ceea ce a realizat în domeniul Anesteziei și Terapiei Intensive. Profesorul Tulbure a creat o școală de Anestezie și Terapie Intensivă și mă bucur că, în cadrul Institutului, avem o secție care îi poartă numele”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Orban (foto), managerul Institutului Clinic Fundeni.

La rândul său, șeful Secției Clinice ATI III, conf. univ. dr. Dana Tomescu, a declarat că o responsabilizează enorm faptul că, în prezent, conduce secția ce poartă numele prof. dr. Dan Tulbure: „Fiecare medic din această secție trebuie să înțeleagă că este un continuator al profesionalismului și practicii prof. dr. Dan Tulbure și că trebuie să se dedice unei îngrijiri cât mai bune a pacienților. Suntem cu toții responsabili față de tradiția performanței medicale pe care prof.dr. Dan Tulbure a impus-o la Institutul Clinic Fundeni”.

Personalitatea profesorului Dan Tulbure este strâns legată de evoluția școlii moderne de Anestezie și Terapie Intensivă, întrucât a oferit mentorat și a ghidat activitatea profesională a numeroase generații de specialiști în cele două discipline conectate, pe parcursul întregii sale vieți.

„Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă este onorată că a fost construită pe o istorie puternică, o istorie făcută de oameni profesioniști, revoluționari și dedicați specialității de Anestezie și Terapie Intensivă și pacienților, în general, iar unul dintre aceștia, și un titan al specialității, este prof. dr. Dan Tulbure”, a afirmat prof. univ. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Organizatorii Conferinței Naționale de Anestezie și Terapie Intensivă „Prof. dr. Dan Tulbure” își propun să extindă manifestarea în anii următori și să stabilească o tradiție a acestui eveniment științific.

Sursa: Institutul Clinic Fundeni

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: