Politici de Sanatate

Premii pentru articole jurnalistice despre cancer

25 iulie
14:25 2016
Premii pentru articole jurnalistice despre cancer

Revista internațională Cancer World este în căutarea celor mai bune lucrări jurnalistice publicate în anii 2015 și 2016 care schimbă modul în care gândim despre cancer.

Premiul Cancer World Journalism va încuraja și recompensa jurnaliștii care prezintă lucrurile din perspectiva impactului personal și social al bolii, precum și eforturile de a schimba aspectele politice, practice sau de advocacy privind cancerul.

Sunt așteptați să-și depună lucrările jurnaliști atât din presa scrisă, on-line, radio, video cât și jurnaliștii TV, pe următoarele categorii:

  • Pacientul și experiența îngrijirilor medicale
  • Cercetare, știință și tratament
  • Politică, servicii și accesibilitate
  • Prevenire

În fiecare dintre aceste categorii se va pune accentul pe articole / programe care trec dincolo de documentare, știință, partea politică sau practică. Se caută în principal materiale care să lanseze provocări, care adresează întrebări urgente și care cresc gradul de conștientizare și solicită schimbarea.

Pentru fiecare categorie este disponibil un premiu în valoare de 1500  de euro. Jurnalistul care va participa cu cea mai bună lucrare și va câștiga premiul cel mare, va primi deasemenea finanțare  pentru a participa la Congresul ECCO din Amsterdam (27-30 ianuarie 2017), unde va fi prezentat împreună cu lucrarea sa și va face parte din programul de dezvoltare profesională Cancer World journalist.

Despre regulile de participare și proceduri, puteți citi mai multe aici: http://cancerworld.net/media/cancerworld-journalism-award/

Roxana Maticiuc

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: