Politici de Sanatate

Practica pediatrică a medicilor de familie necesită o abordare multidisciplinară

06 martie
11:00 2015
Practica pediatrică a medicilor de familie necesită o abordare multidisciplinară

Peste 450 de medici și asistente medicale au dezbătut cele mai importante subiecte din practica pediatrică a medicilor de familie în cadrul primei Conferințe Naționale “Practica pediatrică în medicina de familie – Prezent și perspective”, organizată de Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), în perioada 27 februarie – 1 martie 2015, la Sinaia.

“Numărul mare de participanți dovedește interesul pentru pregătirea științifică în domeniul practicii pediatrice a medicului de familie. Nivelul știintific atins cu ocazia acestei prime conferințe lansează provocarea pentru anii care vor urma, ca aceste manifestări să aducă răspunsuri concrete și rezolvări întrebărilor care ne frământă în practica de zi cu zi”, a declarat pe site-ul evenimentului dr. Valeria Herdea, președintele AREPMF.

Programul științific a fost pregătit după o analiză a problemelor majore cu care se confruntă medicii de familie, de la aspecte legate de nutriția sugarului și copilului, patologia respiratorie, neurologică, alergiile la copil, patologia somnului, deficiențele de auz, diabetul zaharat, urgențele pediatrice, imagistica în pediatrie, bolile infecțioase și până la prevenția prin vaccinare la copil. O atenție deosebită a fost acordată lucrărilor privind urmărirea și monitorizarea foștilor prematuri, sesiunilor de malpraxis, de legislație medicală, precum și celor de tip meet the expert. De asemenea, au fost prezentate lucrări de cercetare originale ale medicilor de familie care profesează atât în mediul urban, cât și rural.

Cea de-a doua zi a manifestării științifice a oferit participanților un program dens și variat fiind organizată în paralel și o sesiune dedicată asistenților medicali.

Sursa: AREPMF

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: