Politici de Sanatate

Practica de medicină generală din Marea Britanie, în pragul colapsului

03 martie
14:44 2016
Practica de medicină generală din Marea Britanie, în pragul colapsului

medicina-generalaAproape 300 de cabinete de medicină generală din Anglia riscă să se închidă din cauza presiunilor financiare și aproximativ jumătate au medici care intenționează să părăsească Serviciul Public de Sănătate (NHS), relevă un sondaj de opinie realizat de British Medical Association.

Sondajul la care au răspuns aproximativ o treime din toate cabinetele prezintă o imagine sumbră a perspectivelor din practica de medicină generală, având în vedere că doar unul din 20 de cabinete a raportat o situație financiară puternică.  Concret 294 (10%) din totalul celor  2.830 de cabinete au raportat o situație financiară „nesustenabilă”.  Dacă acest număr este reprezentativ la nivel național, ar putea însemna că aproximativ 800 de cabinete sunt în pericol de a se închide.

De asemenea, datele NHS sugerează că anual sunt oferite 40 de milioane de consultații suplimentare în cabinetele de medicină generală, comparativ cu anii 2008-2009, iar reprezentanții British Medical Association susțin că medicii de familie sunt de-a dreptul copleșiți.

„Acest studiu ofer dovezi suplimentare referitoare la starea de urgență cu care se confruntă practica de medicină generală. Având în vedere că serviciile de medicină generală se luptă să acopere lipsa de personal, va fi și mai dificil să mențină serviciile actuale și în special să aloce suficient timp pacienților. Situația actuală s-a creat din cauza faptului că medicii sunt compleșiți de numeroasele cereri venite din partea pacienților, dar și din cauza reducerilor de fonduri și deficitului de personal”, a declarat dr. Chaand Nagpaul, președintele Comisiei de Medicină Generală din cadrul British Medical Association.

Sursa: www.theguardian.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: