Politici de Sanatate

Politici de Sănătate în 40 de anotimpuri

19 iulie
09:52 2023
Politici de Sănătate în 40 de anotimpuri

Quinn-the Medicine Media/Revista Politici de Sănătate împlinește vara aceasta 10 ani. Sau 40 de anotimpuri
în care a dat cuvântul specialiștilor!

În iunie 2013, Politici de Sănătate, revistă creată inițial de o echipă mică, dar ambițioasă și cu experiență în domeniul politicilor europene și românești de sănătate, prezenta un concept nou pe piață, în România. În primul rând pentru că îndrăznea, pe o piață în care printul dispărea încet, încet, să ajungă la publicul țintă al oricărui sistem de sănătate, sau stakeholderi, cum spun profesioniștii, cu informații relevante, la nivel internațional.

La început se discuta acolo, în SUA sau la Bruxelles, apoi urma să devină politică și în țara noastră (ex. Health Technology Assessment sau Real World Evidence ). Și prin intermediul experților străini pe care echipa editorială îi putea întreba, aceste concepte aveau capacitatea de a fi aprofundate și în România. Transformarea sistemului de sănătate românesc se realiza, iar noi sprijineam cu poveștile de succes sau cu expertiza altor țări, personalităţi şi soluţii inovative în sănătate.

După 10 ani, știm că am făcut bine. Și nu suntem singuri. Avem alături o echipă mare de colaboratori – experți din domeniul sănătății, din toată țara, autorități, asociații de pacienți, jurnaliști cu suflet și talent din presa generalistă, parteneri. Știm să punem întrebări și știm pe cine să întrebăm. Știm că nu putem face totul, dar putem să punem umărul la schimbare.

Au trecut 40 de anotimpuri în care Politici de Sănătate a crescut, a evoluat și s-a transformat dintr-un concept într-o certitudine și, mai apoi, într-un reper. A fost un proces amplu, intens și polivalent care se poate traduce simplu, dar sugestiv, prin câteva borne:

  • revista Politici de Sănătate, print și online, cu ediția România și ediția Republica Moldova,
  • șase platforme jurnalistice de sănătate și de afaceri,
  • peste 7.000 de articole publicate pe toate platformele,
  • sute de conferințe, congrese, dezbateri, mese rotunde, webinarii, simpozioane, campanii create și organizate.

De 40 de anotimpuri, revista Politici de Sănătate contribuie la promovarea priorităților naționale în domeniul sănătății pentru o dezvoltare incluzivă și durabilă, cu scopul final de a îmbunătăți viața românilor. Și, nu în ultimul rând, contribuie la promovarea imaginii și a potențialului investițional al României pe scena internațională.

Pentru (cel puțin) următoarele 40 de anotimpuri, Politici de Sănătate își va continua misiunea de a scrie știri de bine despre efortul tuturor de a fi mai buni și de a face sistemul de sănătate românesc unul cu care să ne mândrim, dincolo de inteligența remarcabilă a profesioniștilor români, pe care toți îi vor.

Și noi îi vrem. Aici, pentru noi, împreună. România, destinație finală. Revista Politici de sănătate – 10 ani!

 

de Bogdan Guță (de aproape șase ani aici)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: