Politici de Sanatate

Platformă online pentru a ajuta statele europene să realizeze investiții eficiente în sănătate

19 mai
14:02 2015
Platformă online pentru a ajuta statele europene să realizeze investiții eficiente în sănătate

Comisia Europeană a lansat un nou instrument prin care oferă sprijin statelor membre în folosirea Fondurilor Structurale și de Investiții Europene (ESIF – European Structural and Investment Funds), pentru realizarea unor investiții eficiente în sănătate. Ca parte a proiectului „ESIF pentru Sănătate”, co-finanțat de Programul de sănătate al Uniunii Europene, firma de consultanță EY a pregătit un ghid și un set de instrumente pentru a sprijini statele membre să folosescă mai eficient fondurile structurale în domeniul sanitar. Toate aceste instrumente pot fi găsite pe o platformă online, lansată recent, informează reprezentanții Comisiei Europene.

www.esifforhealth.eu prezintă într-un limbaj accesibil, user-friendly, informații legate de oportunitățile de finanțare a sănătății, inclusiv specificațiile de finanțare în perioada de programare 2014-2020. Site-ul oferă și informații despre workshop-urile organizate în 12 state membre ale UE, în cadrul cărora sunt promovate noile instrumente.

Deși sănătatea este un sector cheie în care se oferă sprijin pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Fondurilor Structurale și de Investiții Europene, multe state membre găsesc mecanismele europene de finanțare dificil de manevrat și de înțeles. Aici intervine noul proiect „ESIF pentru Sănătate”, al cărui scop este de a promova utilizarea eficientă a fondurilor în domeniul sănătății. De asemenea, în acest fel, reprezentanții Comisiei se vor asigura că toți potențialii beneficiari – oficialii de la ministerele de sănătate ale statelor membre, autoritățile de management sau alte părți interesate – au la dispoziție instrumentele necesare să utilizeze aceste fonduri.
Sursa: www.ec.europa.eu

Mirabela Viașu

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: