Politici de Sanatate

Peste 65% din pacienții români utilizează medicamente generice

10 mai
16:01 2022
Peste 65% din pacienții români utilizează medicamente generice

La aniversarea a 60 de ani în România, Zentiva a anunțat că pentru următorii cinci ani este preconizată lansarea a 350 de medicamente generice noi în arii terapeutice precum: cardiologie, oncologie, boli respiratorii (BPOC și astm) și diabet.

Fondată în 1962, unitatea de producție Zentiva din București a reprezentat baza de dezvoltare a grupului pe piața locală, care acum reunește două fabrici de medicamente în Capitală. Toate entitățile locale deținute de Zentiva în România au raportat o cifră de afaceri de 203 milioane de euro în 2021, care plasează grupul în topul producției de medicamente. În prezent, peste 65% din pacienții români utilizează medicamente generice.

De altfel, 11% din totalul afacerii Zentiva se află în România, fabrica de la București find cea mai competitivă a grupului, a afirmat Hacho Hatchikian, șef al departamentul Comercial Zentiva CEE, Praga și Slovacia. El a mai anunțat că, până în 2023, 76% dintre produsele companiei vor fi fabricate intern, la costuri de top în industrie. Statisticile arată că 1 din 10 medicamente vândute în farmaciile din România este un produs Zentiva.

Grupul va continua să investească anual în extinderea producției de medicamente la cele două fabrici din București, investiții cu precădere în tehnică și tehnologie de producție de ultimă oră. În 2021, compania  a lansat 13 molecule acoperind ariile terapeutice oncologie, cardiovascular, durere, antivirale, dermatologie, pneumologie și vitamine.

„Perspectivele de viitor ale Zentiva vor continua să vizeze performanța operațională și îndeplinirea misiunii de a crește accesibilitatea pacienților la tratamentele de înaltă calitate, moderne, prin furnizarea de medicamente generice. Acestor direcții adaugăm și alte dimensiuni, de mediu, sociale și de guvernanță, fundamentale pentru noi și lumea în care trăim. Vreau să le mulțumesc colegilor noștri și nenumăratelor generații care au fost parte din Zentiva și alături de pacienți în acești 60 de ani. Pasiunea și responsabilitatea lor sunt esențiale pentru noi, de aceea vom crește ceea ce am cultivat cu grijă în compania noastră – un mediu de lucru în care să se simtă în siguranță, respectați, apreciați, unde pot crește și unde se pot împlini”, a afirmat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.  (V.G.)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: