Politici de Sanatate

Pacienții cronici încep școala

16 august
16:18 2014
Pacienții cronici încep școala

Asociația Transplantaților din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, organizează în perioada 25 – 30 august 2014, Școala de vară a pacienților cronici, prima ediție.

La activitățile școlii vor participa peste 100 de persoane cu boli cronice, din toată țara, având vârste diferite, pacienți cu transplant, ce sunt în program de dializă și pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant.

Scopul organizării acestei întâlniri, de tip școală, este acela de a forma o conduită adecvată a pacientului cu insuficiență cronică funcțională de organ vital, printr-o abordare integrată a problemelor medicale, psihologice, nutriționale și de întreținere fizică. Toate aceste componente ale managementului stării pacientului vor fi discutate în workshop-uri și ateliere, coordonate de specialiști pentru fiecare domeniu vizat.

Școala de vară este un forum educațional pentru pacienți, ce vor învăța să fie administratori mai buni ai stării lor de sănătate și modurile în care se pot implica în societate pentru a deveni o voce, la nivel local, național și european.

Școala de vară încurajează colaborarea și consolidarea unei rețele – între pacienți, familii, personal sanitar, autorități și comunitate.

Cei prezenți își vor împărtăși experiențele individuale și modul în care integrează noile cunoștințe și cum le aplică în cadrul asociațiilor de pacienți sau în țară.

Accesând site-ul www.e-transplant.ro, cei interesați să participe la această școală de vară, vor afla temele întâlnirii de la Mangalia:

  •  relaționare eficientă cu medicul/personalul medical
  •  cunoaștere de sine în raport cu starea de sănătate/boală
  •  dezvoltare personală și creșterea stimei de sine
  •  rolul exercițiului fizic/mișcării în menținerea echilibrului fizic și psihic
  •  tehnici de recuperare/întreținere
  •  importanța nutriției/secretele unei alimentații adecvate (sănătoase)

Asociația Transplantaților din România își propune ca prin proiectul: Școala de vară a pacienților cronici să transmită ideea că sănătatatea și păstrarea ei, nu înseamnă numai intervenții chirurgicale, medicamente și accesarea diferitelor servicii medicale, ci, esențiale pentru menținerea stării de bine fizic și psihic sunt mișcarea, alimentația și echilibrul interior.

Dr. Richard Constantinescu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: