Politici de Sanatate

Oferta de primăvară pentru studenții mediciniști – cărți, manuale de specialitate, training-uri și workshop-uri susținute de profesioniști

12 aprilie
15:58 2019
Oferta de primăvară pentru studenții mediciniști – cărți, manuale de specialitate, training-uri și workshop-uri susținute de profesioniști

Manifestarea expozițională anuală adresată medicilor, asistenților și specialiștilor în domeniul sănătății atrage și numeroși studenți de la facultățile de profil.  Am făcut un tur al expoziției pentru a afla ce i-ar putea interesa pe viitori medici și farmaciști.

Adriana Sîrbu, Societatea Studenților la Medicină București (SSMB): „În cadrul târgului de proiecte, SSMB oferă posibilitatea explorării proiectelor desfășurate de către noi cu privire la sănătatea publică. Promovăm, de asemenea,  și Congresul internațional pe care  îl organizăm atât pentru studenți, cât și pentru rezidenți. Prin prezența noastră la acest târg căutăm să identificăm parteneri pentru colaborări și, bineînțeles, eventuali sponsori.”

Crețu Andrei, Vicepreședinte Științific, Societatea Studențească de Chirurgie din România: „Suntem aici în primul rând pentru a prezenta activitatea noastră, activitate ce se bazează în mare parte pe organizarea de workshop-uri în domeniul chirurgiei. Sunt destinate studenților și, mai nou, și rezidenților.  Facem workshop-uri pentru aproape toate ariile chirurgicale, pe material biologic, astfel încât studenții să aibă ocazia să facă ceva practic pentru că noi, din păcate, nu avem atât de multe oportunități.   Workshop-urile le organizăm în București și în toate centrele universitare din țară, 11 la număr, mai puțin Arad.  Aceste ateliere încep gradat, din anul 1 și 2, la un nivel basic, apoi anul 3, tot basic.  Cei care absolvă  acest workshop pot face orice alt atelier specializat.  Ariile de interes acoperite sunt: chirurgie cardiovasculară, oftalmologie, microchirurgie – care este piesa de rezistență a programului nostru de ateliere de lucru,  În afară de organizare de workshop-uri suntem implicați și în activități științifice, adică organizăm sesiuni de comunicare pentru studenți,  în care studentul are ocazia să prezinte o temă  chirurgicală altor colegi, în fața unui juriu format din medici. Tot anul acesta vom organiza primul congres internațional de chirurgie, la București, în luna octombrie.”

Raluca Gheorghe, Editura Universitară „Carol Davila” : „Editura publică manuale unice și cursuri destinate studenților. În acest sens, avem manuale  unice pentru specialități precum psihiatrie, pediatrie, oncologie, anestezie, obstretică –  ginecologie și neonatologie, igienă. La ediția 2019 a expoziției  avem cinci lansări.  Ieri, spre exemplu am avut 2 lansări de succes: Ioana Gabriela Lupescu, Gheorghe Iana, Bogdan Valeriu Popa Radiologie și imagistică medical. Curs pentru studenți și medici rezidenți  și Daniela  Pițigoi  – Epidemiologie. Curs și lucrări practice, volumul 1.  Pentru cei interesați, cărțile publicate de editură pot fi găsite  la punctele de vânzare din incinta Facultății de  Medicină,  Bulevard  Eroii Sanitari.  La stand avem 75 de titluri la vânzare și, de asemenea,  avem 35 de prezentări de carte din portofoliul  editurii”

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: