Politici de Sanatate

O nouă pastilă anti-aging din SUA, recomandată de 5 laureați ai Premiului Nobel

04 februarie
16:26 2015
O nouă pastilă anti-aging din SUA, recomandată de 5 laureați ai Premiului Nobel

Un biolog american recunoscut de la Institutul de Tehnologie Massachusetts (MIT), cu sprijinul a cinci oameni de știință, laureați ai Premiului Nobel, a lansat un nou produs anti-aging capabil să refacă țesutul muscular, să îmbunătățească funcția cerebrală și să redea pofta de viață prin îmbunătățirea metabolismului.

Leonard Guarente, unul dintre cei mai cunoscuți cercetătorii antiaging din Boston, alături de câţiva oameni de știință eminenți a format compania Elysium Health şi a  lansat săptămâna aceasta primul produs – o pastilă numită Basis. Noua pastilă permite organismului sa producă o cantitate mai mare de compuși naturali, care ajută la reglarea metabolismului. Studiile pe șoareci au arătat că există o legătură clară între compușii de tip NAD și îmbunătățirea stării de sănătate.

Substanțele active din Basis sunt ribosida nicotinamida, o substanță naturală din lapte în care se găsesc compușii de tip NAD și pterostilben, un antioxidant găsit în afine. Ambele substanțe sunt disponibile individual ca suplimente alimentare.

„Numeroase descoperiri din ultimii cinci ani au identificat o serie de compuși extrem de promițători în promovarea stării de bine și a sănătății. Ne-am propus să ajutăm oamenii să aibă acces la aceștia, pentru a avea grijă de sănătatea lor”, a declarat Leonard Guarente, adăugând că în momentul de față compania Elysium Health încearcă să acopere acest gol prin combinarea compușilor naturali cu validarea științifică.

Printre greii comunității științifice care sprijină noul produs anti-aging se numără Martin Karplus, profesor emerit de chimie la Harvard și laureat al Premiului Nobel în 2013, Tom Sudhof, profesor la Școala de medicină din Stanford, câștigător al Premiului Nobel în 2013, Eric Kandel,  biochimist și biofizician la Universitatea Columbia și laureat al Premiului Nobel din 2000, Aaron Ciechanover, profesor în domeniul cercetării la Institutul de Tehnologie din Israel Technion și deținător al unui premiu Nobel (2004) și Jack Szostak, profesor de genetică la Harvard, câștigător al Premiului Nobel în 2009.

„Ceea ce mă interesează este faptul că este o provocare diferită de a aplica ceea ce învățăm prin intermediul cercetării de bază, nu doar pentru a vindeca anumite boli, ci și pentru a menține sănătatea”, a declarat prof. Jack Szostak, adăugând că există numeroase suplimente alimentare pe piață, însă foarte puține au la bază un proces de dezvoltare științific.

Pentru rezultate optime, se recomandă administrarea a două capsule de Basis pe zi. Potrivit oamenilor de știință, un flacon pentru o lună de zile costă 60 de dolari, putând fi achiziționat inclusiv online.

Sursa: www.bostonglobe.com

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: