Politici de Sanatate

O nouă campanie la nivel global: ”Să învingem diabetul” până în 2030

28 mai
18:21 2020
O nouă campanie la nivel global: ”Să învingem diabetul” până în 2030

Pandemia COVID-19 reprezintă o provocare pentru sistemele de sănătate și pacienții din întreaga lume, mai ales pentru cei cu boli cronice, precum diabet și afecțiuni cardiovasculare.

Potrivit statisticilor de până la data de 27 mai, 30,8% dintre persoanele care au decedat din cauza COVID-19 în România aveau și diabet.

În acest context, Novo Nordisk a anunțat lansarea, la nivel global, a unei campanii de responsabilitate socială numită ”Să învingem diabetul” (”Defeat Diabetes”). ”Această campanie la nivel global are trei deziderate importante pe termen lung – până în 2030. Unul dintre aceste deziderate, poate cel mai important, este ca, până în 2030, niciun copil să nu mai moară din cauza diabetului de tip 1. Există un program pe care Novo Nordisk îl derulează de câțiva ani și care acoperă, în momentul de față, în jur de 25.000 de copii vulnerabili. Ne dorim ca, până în 2030, să avem ca beneficiari 100.000 de copii la nivel global. În România, din fericire, este o situație mai bună decât în alte țări, deoarece copiii au deja acces la pompele de insulină, iar Novo Nordisk le-a pus la dispoziție produse inovative care pot fi administrate cu ajutorul acestor pompe”, a declarat Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România.

Un alt deziderat al campaniei globale este reducerea prețului insulinei în țările cu venituri mici și medii, așa cum au fost ele definite de Organizația Mondială a Sănătății, ceea ce va duce la o creștere a accesului pacienților la această terapie. Din fericire, în România insulina și restul medicamentelor necesare bolnavilor sunt acoperite prin Programul Național de Diabet. ”În ultima perioadă, am reușit să aducem în România insulină de ultimă generație, dar și medicație non- insulinică, ce va fi disponibilă din acest an”, a mai anunțat directorul companiei.

Cel de-al treilea deziderat al campaniei ”Să învingem diabetul” este asigurarea îngrijirii pacienților aflați în zone vulnerabile printr-un parteneriat cu Crucea Roșie.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: