Politici de Sanatate

O bătrânețe mai frumoasă prin programul „Buni cu bunii”

06 aprilie
17:01 2016
O bătrânețe mai frumoasă prin programul „Buni cu bunii”

Vârstnicii cazați în căminul de stat ,,Academician Nicolae Cajal” din București beneficiază de acum de condiții mai bune. Seniorii au un spațiu de socializare dedicat, confortabil, unde să-şi întâmpine vizitatorii şi să poată petrece mai mult timp împreună. Noile facilități au fost create în cadrul primei etape a programului ”Buni cu bunii” derulat de compania farmaceutică Novartis, program al cărui scop este să contribuie la îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor. ”Ne desfășurăm activitatea în România de aproape două decenii, motiv pentru care, prin acțiunile în care ne implicăm, ne dorim să fim cât mai aproape de comunitatea din care facem parte și să fim cât mai receptivi la nevoile membrilor săi, mai ales ale categoriilor sociale vulnerabile care au nevoie cel mai mult de sprijin. Seniorii, în mod deosebit, au nevoie de atenție și de șansa de a se bucura de o bătrânețe frumoasă, liniștită. ”Buni cu bunii” este programul prin care ne propunem să răspundem nevoilor materiale, dar și spirituale ale bătrânilor din căminele de vârstnici.” a declarat  Valentina Băicuianu, director de relații publice în cadrul Novartis România.

Căminul „Academician Nicolae Cajal” găzduiește aproximativ 80 de seniori, cu vârste cuprinse între 65 și 107 ani.

„Facem tot posibilul ca rezidenții noștri să aibă  o bătrânețe cât mai armonioasă, căci, așa cum spune și moto-ul nostru, bătrânețea trebuie cucerită. Este prioritatea noastră să avem grijă de starea lor de bine, nu doar de sănătatea acestora. Totodată, încercăm să le asigurăm o viata liniştită într-un spațiu cât mai confortabil şi prietenos. Programul ,,Buni cu bunii” a adus un zâmbet pe fața seniorilor noştri”, a declarat Cerasela Maria Bechir, director al Căminului pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucuresti ,,Academician Nicolae Cajal”.

De mai bine de 100 ani, misiunea companiei Novartis este să descopere noi căi pentru îmbunătățirea vieții pacienților din întreaga lume. Cu responsabilitate, Novartis a implementat de-a lungul anilor numeroase programe atât în România cât şi la nivel global pentru a contribui la dezvoltarea comunităților în care îşi desfăşoară activitatea.

Comunicat de presă

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: