Politici de Sanatate

O alternativă generică pentru tratamentul hipertensiunii arteriale

13 septembrie
14:32 2013

Telmisartanul şi hidroclorotiazida sunt doi compuşi folosiţi în tandem pentru tratamentul hipertensiunii arteriale care nu poate fi controlată în mod adecvat. De luna aceasta pacienţii au o alternativa generică, şi deci mai ieftină, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale. Grupul Actavis, numărul 3 mondial în dezvoltarea, producţia şi comercializarea de produse farmaceutice generice, a anunţat lansarea pe piaţa din România a produsului ACTELSAR  HCT. Un produs generic ce conţine substanţele active telmisartan/hidroclorotiazidă.

Deoarece este un medicament compensat 50% de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, aflându-se pe lista B de compensare, se bucură de un nivel scăzut al coplăţii din partea pacienţilor şi deci un acces mai larg la medicaţia indicată pentru afecţiunile cărora li se adresează.

Actavis Romania este parte a grupului global Actavis, Inc., al treilea cel mai mare producător de medicamente generice din lume. Compania este axată pe dezvoltarea, producţia şi distribuţia produselor farmaceutice generice, biosimilarelor şi a produselor inovative. În România, compania este reprezentată de Actavis Sales & Marketing şi Sindan Pharma/Actavis Operations.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: