Politici de Sanatate

Noua strategie de sănătate şi siguranţă pentru lucrătorii din UE

17 iunie
15:12 2014
Noua strategie de sănătate şi siguranţă pentru lucrătorii din UE

În fiecare an, mai mult de trei milioane de muncitori sunt victime ale unui accident grav la locul de muncă în UE și 4.000 de oameni mor în accidente de muncă.  Confederația Uniunii Europene a Comerțului a publicat un nou cadru-strategie privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, pentru perioada 2014-2020.

„Strategia trebuie să aibă drept scop de a proteja mai bine, mai mult de 217 milioane de lucrători, în faţa accidentelor de muncă și bolilor profesionale. Acestea afectează toate sectoarele și profesiile și, în afară de suferința personală, impun şi costuri mari asupra companiilor și societății în ansamblu. Unii lucrători sunt mai expuşi riscului decât alţii” a declarat comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, Laszlo Andor.
„Construcțiile și transporturile sunt, într-adevăr, sectoarele în care există cel mai mare număr de decese dintre cele care au loc în UE, și, evident, nu este o soluție să se sisteze aceste activităţi în viitor. Avem nevoie de construcții, dar în condiții de siguranță și acest lucru trebuie să-l dezvoltăm” a mai spus domnia sa.

Jozef Niemiec, secretar general adjunct al Confederației Uniunii Europene a Comerțului (CES), a declarat: „CES a așteptat ani de zile această strategie de sănătate și siguranță, iar noi suntem dezamăgiți că este slabă și lipsită de substanță. Aceasta nu conține nici o propunere concretă de acțiune, nici îmbunătățiri specifice pentru sănătate și siguranță. Documentul cadru nu identifică o serie de provocări care trebuie abordate, cum ar fi capacitatea IMM-urilor de a preveni riscurile si abordarea unora nou apărute, cum ar fi domeniul tulburărilor musculo-scheletale specifice femeilor, tulburările mentale și tipuri specifice de cazuri de cancer, precum și impactul îmbătrânirii forței de muncă asupra sănătății și securității. Acestea sunt aspecte importante și strategia ar trebui să se angajeze în îmbunătățirea legislației și să prezinte noi propuneri pentru a aborda provocările cu care se identifică.

Siguranța lucrătorilor nu este o povară birocratică. Există dezamăgirea că recomandările comune ale sindicatelor și angajatorilor cu privire la sănătate și securitate nu sunt luate în calcul de către Comisie în această strategie sau în alte inițiative. ”

Sursa: www.euractiv.com

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: