Politici de Sanatate

Noile regulamente de diagnosticare şi terapie introduse în Germania se ridică la standardele internaţionale?

06 iunie
13:10 2014
Noile regulamente de diagnosticare şi terapie introduse în Germania se ridică la standardele internaţionale?

Asigurarea medicală de bază din Germania (SHI), ce oferă anumite metode de diagnosticare şi tratament, conţine o contradicţie: în îngrijirea ambulatorie sunt rambursate singurele metode cu beneficii certe, în timp ce în cazurile spitalizate, toate metodele de diagnosticare şi tratament utilizate sunt decontate de către stat, în afara cazurilor în care acestea au condus la înrautăţirea stării pacienţilor.

În ianuarie 2012 a fost adăugată o nouă prevedere la Contractul Codului Social (SGB), lege care reglementează regimul de rambursare a acestor cheltuieli medicale. Această nouă prevedere permite includerea metodelor de diagnostic şi terapie, inovative, cu potenţial benefic în ambele situaţii, rămânând de supravegheat eficacitatea lor precum şi alte detalii din această nouă abordare, într-o evidenţă strictă, inclusiv în cazurile ambulatorii.

În 2013 Comitetul Fedral Reunit (G-BA) a specificat detaliile acestei noi prevederi ce poate fi considerată o variantă de “asigurare cu supravegherea derulării” (CED). Analizând CED-urile din alte ţări, selectate după diverse criterii, s-a demostrat dependenţa CED-ului de dezvoltarea sistemului medical intern, pe toate planurile. În această situaţie s-a identificat un cadru legislativ clar, cu modalităţi definitive de luare a deciziilor, cu posibilitatea de finanţare publică necesară şi, de preferat, cu proiecte de studii de înaltă performanţă, factori care să conducă împreună la un standard ridicat al CED-ului.

În plus, este necesară asigurarea sustenabilităţii aplicării acestui CED într-un mod clar şi transparent.Recentele schimbări din Germania oferă posibilitatea observării aplicării noului CED. Întelegerea informaţiilor desprinse din studiul beneficiilor şi erorilor politicii CED-lui deja implementat trebuie să constituie o bază pentru o continuă îmbunătăţire a acestuia, este concluzia Comitetul Fedral Reunit (G-BA).

Sursa: Elsevier

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: