Politici de Sanatate

Noile atribuții ale secretarilor de stat din Ministerul Sănătății

12 ianuarie
15:05 2022
Noile atribuții ale secretarilor de stat din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a semnat pe 12 ianuarie 2022 Ordinele pentru delegarea atribuțiilor celor cinci secretari de stat din cadrul ministerului.

Potrivit documentelor semnate miercuri, secretarilor de stat sunt următoarele:

Dr. Adriana Pistol, numită în funcție de secretar de stat pe 30 decembrie 2021, va coordona Unitatea de Implementare și Coordonare Programe din Ministerul Sănătății, precum și serviciile Programe de Sănătate și Coordonare, Monitorizare și Reglementare în sănătate publică din cadrul Direcției generale asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică.

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat numit în decembrie 2019, va coordona activitatea Direcției monitorizare implementare spitale regionale și pe cea a Direcției politica medicamentului și dispozitivelor medicale. El va avea atribuții și în legătură cu implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (este punct de contact al Ministerului Sănătății cu Comisia Europeană, Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene, precum și cu alte instituții sau organisme naționale și internaționale, dispune măsuri în legătură cu îndeplinirea activităților Ministerului Sănptății în cadrul PNRR, coordonează activitatea MS desfășurată de structurile de specialitate în legătură cu implementarea PNRR, etc).

Andrei Baciu rămâne și vicepreședinte al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, prin care comunică direcției de specialitate tipul și numărul de doze de vaccin COVID-19 ce urmează a fi donate/acordate ca ajutor umanitar/revândute, precum și statele care își exprimă intenția de a primi donații/ajutoare umanitare sau cumpăra aceste doze. De asemenea, el aprobă și semnează în numele și pentru ministrul Sănătății documentele elaborate de structurile din cadrul MS referitoare la achizițiile de medicamente.

Dr. Tiberius-Marius Brădățan, numit în funcția de secretar de stat pe 4 ianuarie 2022, va coordona activitatea Centrului operativ pentru situații de urgență, a Serviciului medicină de urgență și a Serviciului de asistență medicală și planificare strategică din cadrul Direcției generale asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică. De asemenea, acesta va avea în subordine și Compartimentul pentru probleme speciale, NATO și infrastructură critică.

Conf. dr. Aurel – George Mohan, numit tot pe 4 ianuarie 2022, va coordona activitatea Compartimentului relația cu Parlamentul din cadrul Ministerului Sănătății.

Dr. Vass Levente, secretar de stat numit în februarie 2021, va coordona activitatea Compartimentului relația cu Patronatele și Sindicatele din cadrul Ministerului Sănătății.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: