Politici de Sanatate

NEPTUNE 2, primul sistem complet închis de gestionare a deșeurilor chirurgicale, disponibil în România

21 decembrie
14:52 2017
NEPTUNE 2, primul sistem complet închis de gestionare a deșeurilor chirurgicale, disponibil în România

Neptune 2, sistemul închis de gestionare a deșeurilor lichide și a fumului din timpul intervențiilor chirurgicale, este disponibil, în premieră în România, începând cu luna iunie 2017. Este unicul sistem de acest tip existent pe piața medicală. Neptune 2, adus de Stryker România, asigură colectarea și depozitarea eficientă a deșeurilor, eliminând, în același timp, riscul de expunere a personalului de sală și a pacientului la lichidele colectate în timpul intervențiilor chirurgicale.

Sistemul este alcătuit din două componente – stația de andocare Neptune (situată într-o cameră separată a unității medicale, în blocul operator, unde poate fi conectată la o sursă de apă rece și o scurgere) și o unitate mobilă, Neptune Rover – componenta mobilă de colectare. Roverul poate fi deplasat cu ușurință în diferite săli medicale (săli din blocul operator) unde este conectat, prin tubulatura de aspirație, la pacientul supus intervenției chirurgicale. Astfel, lichidul rezultat în urma manevrelor chirurgicale va fi aspirat direct în recipientele speciale ale unității mobile, fără a exista riscul de contaminare a cadrelor medicale. Fumul chirurgical poate fi evacuat de la locul intervenției chirurgicale prin tubulatura de fum conectată la filtrul de evacuare fum, instalat pe rover. După finalizarea procesului de colectare a secrețiilor lichide, roverul este anexat la dispozitivul de andocare Stryker, iar golirea deșeurilor lichide și curățarea recipientelor are loc în mod automat, în aproximativ trei minute.

Tehnologie medicală

Corporația Stryker este una dintre cele mai importante companii de tehnologie medicală din lume, având aproximativ 33.000 de angajați. „Compania Stryker este în România prin reprezentare directă din anul 1995 și oferă continuu medicilor și pacienților cele mai noi produse pentru protezarea de genunchi și șold, soluții pentru traumatismele de membru, bazin și coloană vertebrală, precum și aparatură de înaltă performanță, de la turnuri de artroscopie până la săli de operație integrate și roboți pentru chirurgia asistată”, a declarat Mihai Răduță, Country Manager Stryker România.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: