Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii: Prin implementarea programului ATI vor putea fi salvate mai multe vieţi

06 august
22:01 2013

Implementarea programului ATI şi funcţionarea corectă şi eficientă a acestui program în îngrijirea cazurilor critice au fost subiectele dezbătute în cadrul videoconferinţei susţinută de Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Raed Arafat, împreună cu prof. Dr. Dorel Săndesc şi conf. Dr. Şerban Bubenek, care au reprezentat Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă. Reprezentanţi ai spitalelor şi institutelor strategice care fac obiectul acestui program au fost, de asemenea, prezenţi.

Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătăţii, în cadrul videoconferinţei au mai fost abordate subiecte precum aplicarea legislaţiei, necesitatea prelucrării modului de derulare a programului cu întreg personalul secţiilor ATI, astfel încât solicitările de decontare să nu fie respinse în urma nerespectării procedurilor. S-a subliniat, de asemenea, faptul că spitalele care derulează acest program au obligaţia să gestioneze eficient mijloacele materiale şi resursele financiare, dar tot ele trebuie să se ocupe de organizarea evidenţei nominale a beneficiarilor programului.

“Ministerul Sănătăţii acordă o importanţă specială acţiunilor privitoare la monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de anestezie şi terapie intensivă, vizate de programul ATI, şi mai ales creşterii calităţii actului medical în secţiile respective. Având în vedere rezultatele introducerii programului de infarct miocardic, care a condus la reducerea cu 50% a mortalităţii pentru această afecţiune, Ministerul Sănătăţii consideră că prin implementarea programului ATI vor putea fi salvate mai multe vieţi”, se precizează în comunicat.

Programul ATI este operaţional din 18 iulie 2013 în ceea ce priveşte decontarea cheltuielilor, iar astfel de întâlniri vor avea loc în mod regulat în vederea monitorizării continue şi corecte a modului de utilizare a fondurilor. Finanţarea prin acest program este o completare a finanţării de la FNUASS, pentru acoperirea costurilor reale pentru cazurile eligibile.

Programul este derulat şi monitorizat prin Biroul de Asistenţă Medicală de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: