Politici de Sanatate

Ministerul Sănătăţii organizează dezbateri regionale privind proiectele de acte normative lansate în dezbatere publică

26 august
11:17 2013

Ministerul Sănătăţii (MS) organizează o serie de dezbateri regionale privind proiectele de acte normative lansate în dezbatere publică.

 “Având în vedere obiectivele asumate prin Programul de guvernare în domeniul sănătății și pornind de la principiul că măsurile de reformă au nevoie de un acord cât mai larg din partea celor implicați în sistemul sanitar,  Ministerul Sănătății, reprezentat de ministrul Eugen Nicolăescu, va organiza o serie de dezbateri regionale pe tema proiectelor de acte normative lansate în dezbatere publică”, se arată într-un comunicat de presă emis de MS.

 Potrivit comunicatului, dezbaterea are loc pe proiecte supuse perfecționării sau obținerii unei variante care să rezolve gravele probleme din sistem.

 Pe agenda întâlnirii se vor afla: direcțiile de reformă privind restructurarea și reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi; legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis); proiectul de modificare a statutului spitalelor; principii şi elemente definitorii ale pachetului de servicii medicale de bază.

În cadrul dezbaterilor regionale, sunt invitați să participe: reprezentanții Colegiilor Județene ale Medicilor, reprezentanții asociațiilor de pacienți din fiecare județ, reprezentanții Societăților și Patronatelor Medicilor de Familie, reprezentanții organizațiilor județene ale sindicatelor, reprezentanții Ordinului asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali, managerii spitalelor publice, reprezentanții Colegiilor Județene ale Farmaciștilor, conducerile DSP-urilor, președintele CNAS, domnul Cristian Bușoi și conducerile Caselor Județene de Sănătate, președinții Consiliilor Județene, prefecții și parlamentarii USL.

 Ministerul Sănătății continuă, în paralel, discuțiile la nivel central cu grupurile de lucru pe proiectele de lege lansate în dezbatere publică.

 Variantele finale obținute în urma acestor consultări ample, în toată țara, se vor discuta cu toate grupurile parlamentare ale puterii și opoziției pentru a deschide proiectele către cât mai multe păreri, iar Parlamentul să fie consultat înainte de i se transmite proiectele spre dezbatere și adoptare.

Potrivit calendarului, sesiunea de dezbateri publice va fi deschisă luni, 26 august 2013, la Alexandria. Urmează Constanţa (29 august), Craiova (3 septembrie), Sighişoara  (5 septembrie), Iaşi (13 septembrie), Timişoara (16 septembrie), Oradea (20 septembrie) şi se încheie la Bucureşti pe 23 septembrie.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: