Politici de Sanatate

MFE a publicat ghidul privind acordarea a 40 de milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi a asistenţilor medicali

01 iulie
13:59 2014
MFE a publicat ghidul privind acordarea a 40 de milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi a asistenţilor medicali

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, a lansat documentele necesare pentru deschiderea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanțări în domeniul medical. Documentele au fost publicate la sfârşitul lunii mai, în Monitorul Oficial. Proiectele potenţialilor beneficiari vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 17 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 24 iunie 2014, ora 16.00.

“Fondurile europene alocate României prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie îndreptate către domeniile prioritare, care pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea vieţii românilor. Unul dintre aceste domenii este cel al sănătăţii. Pentru că pe zi ce trece tot mai mulţi medici aleg să plece din ţară, Ministerul Fondurilor Europene va direcţiona aproximativ 40 de milioane de euro spre proiecte strategice care vor urmări sprijinirea formării profesionale continue a medicilor şi a asistenților medicali”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul-ţintă eligibil cuprinde personalul medical din unităţi publice sanitare cu paturi. Grupul-ţintă eligibil pentru fiecare proiect va fi format din minimum 625 de medici şi din cel puţin 1.250 de asistenţi medicali, conform ghidului publicat. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 de euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). Alte condiţii de eligibilitate sunt ca proiectele să fie implementate în cel puțin două regiuni de dezvoltare ale României, iar perioada de implementare să fie de cel puțin şase luni şi de cel mult 12 luni.

Documentele aferente lansării apelului sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: