Politici de Sanatate

Medicul Speranța Schmitzer – Femeia Anului 2014 din Sănătate

25 februarie
11:52 2015
Medicul Speranța Schmitzer – Femeia Anului 2014 din Sănătate

11 femei puternice, remarcabile în domeniile lor de activitate, au fost desemnate de Revista Avantaje “Femeile Anului 2014”. Printre acestea se regăsește și medicul oftalmolog Speranța Schmitzer (foto stânga). Înainte de a fi medic, doamna Schmitzer este un om cu suflet mare, care luptă pentru sănătatea, siguranța și apărarea drepturilor semenilor săi. S-a zbătut de multe ori cu sistemul, însă nu a renunțat până nu și-a dus la bun sfârșit obiectivele. Și a reușit. Pentru perseverența, inteligența și implicarea de care a dat dovadă ea a fost premiată, alături de alte zece femei la fel de tenace și dedicate în cadrul Galei “Femeia Anului 2014”.

Dr. Speranța Schmitzer a primit titlul de “Femeia Anului 2014” pentru “Inițiativa în Sprijinul Semenilor”. Trofeul i-a fost oferit de colega de breaslă și manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, prof. univ.dr. Monica Pop. Pentru cei care nu știu, dr. Speranța Schmitzer este primul medic din România care a obținut din partea Ministerului Sănătății supraspecializarea pentru chirurgia oftalmologică plastică și reconstructivă (oculoplastică). De asemenea, conduce departamentul de chirurgie estetică și reconstructivă orbito-palpebrală din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, iar din 2009 a pus bazele Fundației Dr. Schmitzer, al cărei scop principal este depistarea, tratarea și monitorizarea afecțiunilor oftalmologice în mediul rural, pentru persoanele defavorizate cu acces limitat la servicii medicale oftalmologice.

La aceeași categorie au fost premiate și Adriana Scripcariu, directorul Școlii Agatonia din satul Piscu, pentru activitate în educație și promovarea patrimoniului cultural românesc, Jane Nicholson, fondatorul Fundaţia FARA și Raluca Chișu, pentru dăruirea şi consecvenţa cu care se implică în proiectele de sănătate publică adresate copiilor de vârstă școlară.

Monica Grigore a fost desemnată “Femeia Anului 2014” la categoria “Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului” pentru eforturile depuse în introducerea conceptului “second opinion” în practica medicală din România. Astfel, oferă din timpul său și din propriul buzunar copiilor bolnavi șansa unui diagnostic exact prin cererea unei a doua păreri la un laborator din străinătate. Mai mult, este voluntar la Asociația Dăruiește Viață, unde consiliază pacienții cu cancer și îi ajută să beneficieze de tratament peste hotarele României.

De asemenea, pentru tenacitatea de care a dat și dă dovadă în semnalarea problemelor din sistemul sanitar românesc, jurnalista Paula Herlo a primit trofeul “Femeia Anului 2014” la categoria “Excelență în Jurnalismul Social”.

Președinta Asociației M.A.M.E., Maria Culescu, este o altă Femeie a Anului 2014. Această distincție i-a fost oferită la categoria “Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii”, pentru implicarea de care a dat dovadă în susținerea mamelor și aparținătorilor copiilor bolnavi de cancer. După ce a învins la rândul său cancerul, Maria Culescu a decis să ajute la îmbunătățirea calității îngrijirii românilor diagnosticați cu această boală necruțătoare. Printre altele, a reușit să renoveze secția de oncologie pedriatică de la Institutul Clinic Fundeni.

Totodată, printre femeile anului 2014 se numără și Simona David Crisbășanu, președintele executiv al Asociației ROI (categoria Excelență în Educație), prima pianistă din România care a susținut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale londoneze, Alexandra Dăriescu (categoria Ambasador al Artei Românești peste Hotare), Iuliana Tudor (categoria Implicare și Responsabilitate Socială) și fondatorul unui proiect social privind prevenirea violenţei domestice în familii în cadrul Bisericii Reformate „CasaSperanţei” din Braşov, Katalin Zoltani (categoria Proiecte de Advocacy și Prevenirea Violenței asupra Femeilor).

Ajunsă anul acesta la cea de-a 17-a ediție, Gala Avantaje “Femeia Anului” promovează respectul pentru femeie și pentru valorile feminității premiind femei obișnuite cu povești neobișnuite.

 Mirabela Viașu

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: