Politici de Sanatate

Medicii români nu părăsesc sistemul numai pentru salariile atractive din străinătate

20 aprilie
11:03 2015
Medicii români nu părăsesc sistemul numai pentru salariile atractive din străinătate

Interviu cu Eduard Iulian Cărăuleanu, Manager -Director Conseco International

Forța de muncă din Sănătate este într-o continuă mobilitate. Numai anul trecut, peste 2.400 de medici români au cerut Colegiului Medicilor din România certificate profesionale, necesare angajării în clinicile din străinătate. Printre cele mai căutate specialități, atât în țară, cât și în clinici din Franța, Germania sau Marea Britanie, continuă să fie medicina de urgență, ATI și chirurgia generală. Specialiștii în recrutare se așteaptă ca aceste tendințe să se mențină în 2015.

Știm că aproximativ jumătate dintre absolvenții facultăților de medicină și farmacie din România părăsesc sistemul de Sănătate. Din experiența dvs, sunt salariile atrăgătoare de peste hotare singurul motiv?

Trebuie să recunoaștem că salariile oferite de sistemul medical românesc tinerilor medici, de aproximativ 200 de euro, nu se pot compara cu cele înregistrate în clinicile de profil din Franța, Germania, Anglia, Italia sau Spania, unde salariile medicilor rezidenți pornesc de la 2000 de euro. De asemenea, odată ajunși în aceste clinici, medicilor le sunt puse la dispoziție numeroase facilități pe care nu le găsesc în România. Acestea diferă de la o clinică la alta și constau în beneficii oferite (cazare și masă la prețuri preferențiale) inclusiv familiei, cum ar fi sprijin în găsirea unui loc de muncă pentru soț/soție sau pentru înscrierea copilului la școală. Trebuie menționat că și condițiile de muncă diferă ca de la cer la pământ de cele găsite în clinicile și spitalele de stat din România.

Nu în ultimul rând, medicii români regăsesc în unitățile spitalicești din străinătate acel statut al profesiei medicale care, din păcate, s-a cam pierdut la noi în țară. Este vorba de respectul de care se bucura odată breasla medicală românească.

Angajatorii caută în mod special persoane cu experiență?

Din ce am observat noi la companiile cu care lucrăm, da, majoritatea angajatorilor cer o oarecare perioadă de experiență. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că dacă nu ai deloc experiență nu-ți poți găsi un loc de muncă bine plătit. În primul rând, există multe programe de training oferite candidaților, pentru a le testa abilitățile și cunoștințele, iar în al doilea rând, există numeroase companii la care criteriul experienței nu este determinant. Cunoaștem zeci de cazuri de absolvenți de medicină care au lucrat în piața farma chiar și peste 10 ani în poziții de top management și care s-au întors la medicină, ca medici de familie în Franța, Germania etc.

Nu trebuie uitat că, dacă vorbim de medici sau de asistente medicale, reprezentanții unităților spitalicești publice și private cunosc sistemul de învățământ medical românesc și știu că încă din perioada facultății se fac stagii serioase de practică. Unul dintre motivele pentru care medicii români sunt căutați și apreciați în clinicile din străinătate este exact acest avantaj oferit de învățământul medical românesc, și anume oportunitatea de a interacționa direct cu pacientul încă din timpul facultății.

Care au fost domeniile cele mai căutate de specialiștii din sănătate în 2014?

Per ansamblu, s-a continuat trendul ascendent din ultimii ani pentru specialități ca medicina de urgență, ATI, pediatrie, chirurgie generală, precum și diferite ramuri specializate ale chirurgiei. De asemenea, s-a putut observa o ușoară creștere atât în ceea ce privește cererea, cât și oferta pentru pozițiile de farmacist și asistent de farmacie.

Un interes din ce în ce mai mare se arată pentru postul de reprezentant medical. Foarte multe persoane se interesează în legătură cu condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a obține acest post. Reamintesc cu această ocazie că poate aplica pentru un astfel de job orice persoană care are abilități de comunicare și negociere și care a absolvit medicina, farmacia, bioingineria medicală, biologia, biochimia sau chimia. În țări ca Franța,Germania, Belgia, Marea Britanie, reprezentanții medicali absolvenți de medicină din țările Europei de Est reprezintă un beneficiu extraordinar pentru companiile farmaceutice.

Credeți că aceste tendințe se vor menține și anul acesta?

Cu siguranță va fi așa. Știm cu toții că Sănătatea este un domeniu în continuă mișcare și evoluție, iar personalul medical nu este niciodată suficient. Se caută medici și asistente medicale în absolut toate specialitățile medicale și există domenii în care oferta este depășită de cerere, iar o parte dintre acestea sunt domeniile pe care le-am enumerat mai sus. Explicația o reprezintă faptul că nevoia de acești specialiști este foarte mare și în clinicile din străinătate, nu numai la noi în țară.

O profesie pentru care cererea și oferta au înregistrat o creștere considerabilă, atât pe piața muncii din România, cât și din Europa, este cea de moașă. Drept urmare, în 2014, cea mai mare concurență la Universitatea de Medicină și Farmacie din București s-a înregistrat la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală. Asta pentru că perioada studiilor este mai mică, de patru ani, iar ofertele, în special cele din străinătate, sunt din ce în ce mai multe.

Compania pe care o reprezentați lucrează cu nume mari din industria medicală din România. Din feedback-ul primit, sunt mulțumiți clienții dvs. de angajații trimiși către ei?

Avem ca parteneri companii mai mici și mai mari din domenii extrem de variate: industria farmaceutică, parafarmaceutică, cosmetică, dezvoltarea de aparatură medicală, diferite laboratoare de analize medicale, clinici particulare și, mai nou, companii din FMCG, industria constructoare de mașini etc. Per total, aș putea spune că persoanele plasate de noi în aceste companii s-au descurcat foarte bine și s-au integrat rapid. Bineînțeles, au fost și cazuri în care diferite persoane au renunțat la locul de muncă deoarece și-au dat seama după o anumită perioadă că nu era exact ceea ce căutau, însă după ce au discutat cu reprezentanții noștri au fost mult mai atenți în alegerile lor. O parte dintre aceste persoane ne-au contactat pentru a ne mulțumi pentru ajutorul primit și ne-au recomandat colegilor de breaslă care aveau nevoie de suportul nostru.

Ce sfaturi aveți pentru specialiștii din Sănătate care sunt în căutarea unui loc de muncă?

Ca în orice domeniu, în primul rând, trebuie să aibă foarte mare grijă la modul în care se prezintă în fața angajatorului. Și aici, mă refer inclusiv la redactarea corectă și completă a CV-ului. Acesta reprezintă primul și, poate, cel mai important pas în obținerea locului de muncă dorit.

Dacă își doresc un post în străinătate, îi sfătuiesc să aibă foarte mare grijă în alegerea companiei de recrutare. Nu trebuie să uităm că în ultimii ani au fost numeroase cazuri în care oamenilor le-au fost promise joburi de 2.000 de euro lunar, care în realitate nu existau. În ultima perioadă, pe piață au apărut fel de fel de companii de recrutare și trebuie recunoscut că nu toate se bazează pe profesionalism, respect și corectitudine.

În țări ca Franța, Germania, Belgia, Marea Britanie, reprezentanții medicali absolvenți de medicină din țările Europei de Est reprezintă un beneficiu extraordinar pentru companiile farmaceutice.

Mulți medici români sunt de-a dreptul obosiți de modul în care s-a deteriorat relația lor cu pacienții, de  faptul că medicul nu se mai bucură de respectul și încrederea cuvenite.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: