Politici de Sanatate

Inovația, în sprijinul pacienților cu psoriazis

26 octombrie
15:25 2022
Inovația, în sprijinul pacienților cu psoriazis

Interviu cu Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations Eastern Europe, UCB.

Având o vastă experiență în mediul financiar caracteristic industriei farmaceutice, Florentina Păncescu a ocupat numeroase roluri la nivel global și este, în prezent, Country lead al reprezentanței din România. Începând cu octombrie 2019, Florentina și echipa ei din Estul Europei (România, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și Polonia) lucrează împreună pentru a permite un acces mai rapid și sustenabil pacienților din această regiune la terapii de ultimă generație descoperite de UCB.

Toată lumea merită să aibă cea mai bună viață posibilă – atât cât este posibil în fața provocărilor și incertitudinii aduse de o boală cu impact major, cum este psoriazisul. Am stat de vorbă cu Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations Eastern Europe, UCB, despre inovația continuă în imunologie, dar și despre cum se pot transforma standardele de tratament în această arie terapeutică, în prezent dar și în viitor.

Suntem în preajma Zilei Mondiale a Psoriazisului (World Psoriasis Day), marcată în fiecare an pe 29 octombrie. Ce înseamnă pentru UCB această zi?

UCB este o companie mondială de cercetare biofarmaceutică, producătoare de medicamente inovatoare, cu o experiență de peste 90 de ani. Suntem motivați de angajamentul nostru față de persoanele care trăiesc cu boli grave, care ne inspiră activitatea de cercetare și dezvoltare în neurologie, imunologie și alte domenii în care expertiza, inovația și ambiția noastră se aliniază nevoilor neacoperite ale pacienților. De aceea, în fiecare an, 29 octombrie înseamnă pentru noi în fiecare an o ocazie de a contribui și mai mult la scopul nostru prin programe globale, care își propun să consolideze angajamentul UCB cât și noi obiective pe termen lung. Pe de altă parte, reprezintă o oportunitate la nivel local de a susține inițiative de educație și de conștientizare a impactului psoriazisului. Astăzi, peste 125 de milioane de persoane la nivel global suferă de psoriazis, o afecțiune care este mai mult decât o boală de piele.

Pe ce se bazează expertiza UCB în această arie terapeutică?

Cei peste 90 de ani de inovație stau la baza a ceea ce UCB este astăzi. De-a lungul deceniilor de excelență în știință, am lansat cu succes medicamente inovatoare, ne-am dezvoltat expertiza și am câștigat poziția de lider în epilepsie. Am oferit un impuls în domeniul imunologiei prin pionieratul nostru în cercetarea anticorpilor și am ținut pasul cu evoluția științifică și a tehnologiei digitale.

Cu ce promisiuni vine UCB pentru medicii dermatologi și pentru pacienții cu psoriazis?

Psoriazisul este o boală care afectează viața pacienților în toate planurile, de la viața personală la cea socială și profesională. Obiectivul tratamentului pentru psoriazis este de obicei curățarea completă a simptomelor pe piele. De aceea orice tratament inovativ care poate îmbunătăți standardele de tratament și rezultatele pentru pacienți este de o importanță majoră.

Opțiunile pe care UCB le va pune la dispoziția medicilor și pacienților și în România sunt tratamente cu rezultate impresionante pe termen lung, care au potențialul de a transforma actualele standarde de tratament. Și aici vorbim în primul rând de o nouă soluție terapeutică aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în august 2021 pentru tratamentul psoriazisului în plăci moderat până la sever la adulții care sunt candidați pentru terapie sistemică și ale cărui date la 3 ani au fost prezentate de curând la EADV  Congress 2022 (European Academy of Dermatology and Venereology).

Cum ați descrie actualele standarde de tratament în România, pentru pacienții cu psoriazis?

În România, datorită tuturor factorilor implicați și unui parteneriat puternic între medici, asociații de pacienți, autorități, companii farmaceutice, s-au făcut progrese majore, astfel că pacienții au acces la tratamente de ultimă generație. Când vine vorba de medicină și de viață, trebuie să avansăm continuu, să ne dorim mai mult. De aceea pacienții români trebuie să aibă acces la tratamentele noi, care vin cu rezultate superioare, medicii trebuie să fie la curent cu tot ce se cercetează și se descoperă, iar autoritățile și societățile medicale trebuie să ceară și să implementeze ghiduri și standarde de tratament aliniate cu cele de la nivel european – acces continuu și la timp la inovație și tratamente, precum și un control al bolii superior pe baza indicatorilor actuali (cum ar fi scorul PASI – Psoriasis Area Severity Index). Doar prin parteneriat și colaborare putem realiza aceste lucruri.

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: