Politici de Sanatate

Haos în NHS, după introducerea noilor reguli de imigrare

22 iunie
13:44 2015
Haos în NHS, după introducerea noilor reguli de imigrare

Noile reguli privind angajarea cetățenilor din țările din afara Uniunii Europene vor crea haos în sistemul de sănătate din Marea Britanie, generând costuri de milioane de lire sterline, avertizează reprezentanții Colegiului regal al asistenților medicali (Royal College of Nursing).

Noua legislație presupune ca persoanele care provin din statele din afara Uniunii Europene și care câștigă sub 35.000 de lire sterline să fie deportate după o perioadă de șase ani. În opinia liderilor din sănătate, măsura va accentua lipsa de asistente medicale din Marea Britanie, generând costuri de zeci de milioane pentru procesul de recrutare. Astfel, schimbarea, care trebuie să intre în vigoare începând cu luna aprilie a anului viitor, va afecta semnificativ sistemul de sănătate. În acest context, reprezentanții Royal College of Nursing au cerut guvernului să adauge asistentele medicale pe lista ocupațiilor deficitare, care nu intră sub prevederile noilor reguli de imigrare. De asemenea, organizația profesională face apel și la necesitatea regândirii pragului salarial.

Potrivit unei analize realizate de Colegiului regal al asistenților medicali, noile reguli de imigrare ar putea afecta până la 3.365 de asistente medicale, a căror recrutare costă 20,19 milioane de lire sterline. Aceste cifre ar putea crește până în 2020, dacă presiunile asupra forței de muncă vor stimula recrutarea la nivel internațional, situație în care ar putea fi afectate 29.755 de asistente medicale, a căror recrutare depășește 178,5 milioane de lire sterline.

„NHS a cheltuit milioane de lire sterline pentru angajarea asistentelor medicale din străinătate, pentru a oferi îngrijire de calitate și siguranță la toate nivelurile de asistență. Aceste norme vor însemna că banii au fost pur și simplu aruncați pe apa sâmbetei. Marea Britanie va trimite departe asistente medicale care au contribuit la sistemul de sănătate timp de șase ani. A investi în formarea abilităților și cunoștințelor acestora, pentru ca apoi să renunți la ele pentru a recruta ale asistente este complet ilogic”, a declarat dr. Peter Carter, director general al Colegiului regal al asistenților medicali din Marea Britanie.

Pe de altă parte, luna acesta, secretarul de sănătate Jeremy Hunt a anunțat noi reglementări care ar introduce un onorariu maxim pe oră pe care agențiile îl pot percepe pentru recrutarea unui medic sau a unei asistente medicale. În acest fel, se estimează că vor fi realizate economii substanțiale la bugetul NHS.

Sursa: www.theguardian.com

Mirabela Viașu

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: