Politici de Sanatate

Hackathon4Health 2021 și-a desemnat câștigătorii celei de-a 5-a ediții

01 noiembrie
17:05 2021
Hackathon4Health 2021 și-a desemnat câștigătorii celei de-a 5-a ediții

Hackathon4Health – maratonul de inovație de 48 de ore a găzduit anul acesta 101 participanți din toată țara, studenți, profesioniști în domeniul sănătății care și-au folosit cunoștințele și creativitatea pentru a propune peste 20 de soluții digitale care să contribuie la  transformarea digitală a domeniului sănătății în România. Cei 40 de mentori, experți și profesioniști în domeniile sănătății, academic, IT&C, antreprenorial, membrii asociațiilor de pacienți și reprezentanți ai autorităților din România au ghidat echipele participante pe toată durata hackathonului. Johnson & Johnson România a premiat cele trei echipe declarate câștigătoare cu o finanțare pre-seed în valoare totală de 30.000 USD pentru implementarea soluțiilor dezvoltate.

 Ajuns la cea de-a 5-a ediție, Hackathon4Health este recunoscut în rândul studenților și profesioniștilor din domeniul medical deopotrivă și are obiectivul de a accelera progresul digital în sănătate și inovația prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare, precum și a unei platforme de colaborare care să contribuie la transformarea digitală în sănătate în România. La fel ca în anul precedent, această ediție s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală special dezvoltată pentru acest eveniment, în care echipele au lucrat la proiectele lor, timp în care au beneficiat și de îndrumarea mentorilor hackathonului.

Membrii juriului: Conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României, Georgiana Coșoveanu, Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs, Johnson & Johnson România, Șef lucrări dr. Ștefan Busnatu, Prodecan, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health, Ciprian Păltineanu, Angel Investor, și Cornel Amariei, CEO și Fondator LUMEN – Empowering the Blind au contribuit la buna desfășurare a evenimentului și au stabilit echipele câștigătoare de anul acesta. Cele trei echipe desemnate câștigătoare, formate, în total, din 13 participanți sunt următoarele:

 • CLINIX – cu o aplicație ce depistează interacțiunile între medicamente;
 • I’M FINE – cu o platformă în domeniul sănătății mintale;
 • ONCOGENTIx – cu o aplicație dedicată managementului bolilor genetice oncologice.

„Hackathon4Health 2021 au fost o imensă oportunitate și un prilej de întâlnire între pasionați de sănătate, medicină, tehnologie și e-Health, în general, și reprezentanți ai autorităților, profesioniști din domeniul sănătății, antreprenori, mediul academic și reprezentanții asociațiilor de pacienți, cu obiectivul de a dezvolta soluții digitale în beneficiul pacienților și sistemului de sănătate. Suntem onorați că și anul acesta participanții au dat curs invitației noastre, contribuind, într-un număr foarte mare, cu entuziasm și inspirație la transformarea digitală în sănătate din România. Soluțiile prezentate în acest sfârșit de săptămână au potențialul de a aduce o valoare reală pacienților și de a pune în mișcare schimbări constructive. Noi, la Johnson & Johnson, alături de partenerii noștri, ne bucurăm că avem ocazia să susținem tinerii implicați în această schimbare pozitivă. Îi felicităm pe toți participanții și le suntem alături echipelor câștigătoare pentru a-și dezvolta proiectele și a le pune în practică”, a declarat Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, companiile farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.

Proiectele și echipele câștigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

 1. Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reușit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competențelor tehnice ale soluției;
 2. Inovație – din perspectiva implementării și a nevoii pe care proiectul o adresează;
 3. Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală și viabilă având la dispoziție 10.000 de dolari finanțare și sesiunile-mentorat;
 4. Impactul potențial al proiectului asupra sănătății populației, în România și la nivel global;
 5. Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialului de utilizare în diferite condiții de piață;
 6. Coeziunea echipei ;
 7. Aptitudini business sale ale echipei;
 8. Încadrare în temele ediției.

În fiecare an ne bucurăm de numărul mare de participanți și de proiectele înscrise în competiție, precum și de sprijinul mentorilor, al specialiștilor din diferite arii de expertiză din domeniul medicinii și al tehnologiei. Interesul tinerilor noștri pentru dezvoltarea domeniului și pentru digitalizare este mare și credem că ei sunt vectorul unei schimbări pozitive în tehnologizarea sistemelor sanitare, în creșterea ariei cercetării științifice medicale și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical. Țin să mulțumesc în mod deosebit companiei Johnson & Johnson, care a inițiat acest demers și îl implementează anual, contribuind astfel, în mod concret, la dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România. Vreau să mulțumesc de asemenea reprezentanților Centrului de Inovație și e-Health din cadrul UMF Carol Davila și celor ai Societății Studenților în Medicină din București, care reușesc, pentru al doilea an consecutiv, să contribuie la buna sa desfășurare și să susțină această competiție de înaltă ținută la nivel academic”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România și mentorat pe durata a 6 luni post-eveniment din partea Johnson & Johnson România și a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pentru dezvoltarea și implementarea soluțiilor propuse în cadrul concursului.

Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, o inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, a avut  alături ca parteneri de implementare Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). Este a doua ediție dezvoltată împreună ca urmare a Acordului de Parteneriat academic-privat în domeniul e-Health semnat în anul 2020. Partenerii strategici ai evenimentului au fost Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) în fiecare an.

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: