Politici de Sanatate

Generația de aur a fotbalului românesc joacă pentru copii, de ziua lor

28 mai
11:56 2015
Generația de aur a fotbalului românesc joacă pentru copii, de ziua lor

Ioan Andone, Ilie Balaci, Miograd Belodedici, Gică Hagi, Anghel Iordănescu, Gino Iorgulescu, Dumitru Moraru, Adrian Mutu, Dan Petrescu, Daniel Prodan, Bogdan Stelea, Tudorel Stoica și Aurel Țicleanu vor juca pentru copiii defavorizați contra gloriilor fotbalului italian, care au câştigat Campinatul Mondial din 1982. Când? Pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului. Va fi un meci demonstrativ, organizat de Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România (SASCR), cu sprijinul Ambasadei Republicii Italiene la București. Spectacolul fotbalistic între generațiile de aur ale fotbalului românesc și italian are în esență un caracter profund caritabil, încasările fiind destinate construcţiei unor structuri sociale, de învățământ și medicale, dedicate copiilor defavorizați, din două parohii, în județele Covasna și Teleorman.

O parte din banii strânși din vânzarea biletelor vor merge către amenajarea unei bucătării sociale pentru hrănirea copiilor săraci și a bătrânilor neajutorați din județul Covasna. De asemenea, evenimentul va sprijini financiar și finalizarea construcției centrului social al Parohiei Lada, din județul Teleorman, intitulat Mană Cerească. Construcția centrului a început anul trecut, ca parte a unui proiect-pilot al Societății Academice a Științelor Comportamentale din România, demarat cu ocazia primei ediții a crosului “Copii pentru copii”.

Evenimentul are la loc la aproape un an de zile de la prima ediție a crosului Societății Academice a Științelor Comportamentale din România, când princhidei de patru ani până la tineri de 15 ani au alergat pentru a sprijini copiii defavorizați din parohia Lada, județul Teleorman.

Societatea Academică a Științelor Comportamentale din România este o organizație non-guvernamentală, ce are ca obiectiv principal, bivalența abordării științifice, în ceea ce privește științele comportamentelor umane, la intersecția cu nevoile reale ale unor comunități dezantajate – cazul copiilor abuzați fiind de primă importanță în strategia de acțiune a SASCR prin împlicarea atât a personalităților din lumea academică, cât și socială. Printre vectorii de imagine, care sprijină acest demers amintim personalitățile sportului și civismului mondial, Nadia Comăneci și Ilie Năstase.

Meciul de fotbal se va juca pe 1 iunie, de la orele 19.00, la Sala Floreasca, din București. Mai multe informații despre acest eveniment caritabil găsiți pe site-ul Societăţii Academice a Ştiinţelor Comportamentale din România.

 

Mirabela Viașu

 

 

 

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: