Politici de Sanatate

Forumul științific național al tinerilor medici oncologi

18 mai
15:34 2023
Forumul științific național al tinerilor medici oncologi

Societatea Națională de Oncologie Medicală din România (S.N.O.M.R.), prin Divizia Tinerilor Medici Oncologi, organizează, în perioada 18-20 mai 2023, Forumul științific național al tinerilor medici oncologi.

Evenimentul cu participare internațională, aflat la a treia ediție, este dedicat tinerilor profesioniști din oncologie și specialitățile conexe, precum radioterapie, anatomie patologică, genetică medicală, obstetrică & ginecologie, chirurgie oncologică, urologie, ORL, dermatovenerologie, pneumologie, gastroenterologie, Imagistică medicală.

Manifestarea are la bază nevoia perfecționării tinerilor profesioniști, precum și înțelegerea importanței colaborării interdisciplinare și a muncii în echipă atunci când vine vorba de îngrijirea pacienților cu afecțiuni din sfera oncologică.

„Suntem încântați să aducem împreună minți strălucite din România, dar și din întreaga Europă, pentru a-și împărtăși cunoștințele și expertiza în domeniul oncologiei. Conferința din acest an promite să fie cea mai mare și mai de impact de până acum, cu o gamă remarcabilă de experți internaționali dintr-o varietate de domenii, inclusiv radioterapie, radiologie, chirurgie și multe altele. Prin schimbul de idei și cunoștințe, sperăm să promovăm un mediu de colaborare care va contura viitorul îngrijirii cancerului în România”, a declarat șef lucrări dr. Cristian Lungulescu, vicepreședinte S.N.O.M.R.

Într-un cadru multidisciplinar, manifestarea științifică își propune ca, prin colaborare și mentorat, să pună bazele  unor legături solide între generațiile de medici, asigurând transferul de cunoștințe și experiență, totul spre beneficiul primordial al pacienților.

„Sunt mândră să afirm că tinerii oncologi au un rol crucial în această revoluție în domeniul oncologiei. Prin energia și entuziasmul lor, sunt înzestrați cu o viziune proaspătă și cu abordări inovatoare. Cu toate acestea, nu putem subestima importanța unității între cei mai avansați în carieră și cei începători, unitate între generații. Consider că în centrul tuturor eforturilor noastre trebuie să se afle pacientul, iar misiunea noastră comună este de a le oferi cea mai bună îngrijire posibilă. Prin abordări personalizate și tratamente adaptate individual, putem maximiza șansele de succes în lupta împotriva cancerului”, a afirmat conf. abil. dr. Dana Lucia Stănculeanu, președinte S.N.O.M.R.

Pe parcursul celor trei zile, sunt așteptați  280 de medici la fața locului și peste 500 în mediul online. Cei peste 140 de lectori, români și internaționali, vor aborda cazuri clinice complexe, actualități din sfera oncologiei medicale, radioterapiei, chirurgiei și nu numai. Ediția de anul acesta vine cu un accent pronunțat pe sesiunile de dezvoltare în carieră și cu sesiuni de mentorat, susținute de nume remarcabile atât din România cât și de peste hotare.

„Încurajarea tinerilor medici pentru a participa la activităţile de cercetare, de perfecţionare profesională este esenţială. Ne dorim totdeauna sustenabilitate în sistemul de sănătate. Cea mai importantă componentă a sustenabilităţii este resursa umană. Fără o resursă umană înalt calificată nu vom reuşi să facem acest lucru”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul sănătății, în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: