Politici de Sanatate

Excelența în medicină, știință și cultură, premiată de Fundația “Acad. Marin Voiculescu”

02 decembrie
16:30 2015
Excelența în medicină, știință și cultură, premiată de Fundația “Acad. Marin Voiculescu”

Nume mari din medicina românească, dar și profesioniști de marcă din domenii conexe medicinei au fost premiați în acest an la Gala Premiilor de Excelență ale Fundației “Acad. Marin Voiculescu”. Noutatea celei de-a XI-a ediții este că, pe lângă personalități remarcabile ale lumii medicale, au fost răsplătiți și specialiști care au contribuit la progresul științei, cercetării și culturii românești.

“Avem foarte mulți tineri cercetători care au nevoie de sprijin, în domeniul medicinei și nu numai. Recent, am putut observa cât de devotați au fost tinerii noștri medici, în frunte cu maeștrii lor, precum prof. dr. Ioan Lascăr, care a dat dovadă de eroism, nu numai de profesionalism. Profesioniștii premiați în acest an și-au remarcat în domeniile lor de activitate și au girul Academiei”, a declarat în deschiderea ceremoniei de decernare a premiilor prof. univ. dr. Mihai Voiculescu, președintele Fundației “Acad. Marin Voiculescu”.

Prof. univ. dr. Ioan Lascăr, actualul președinte al Colegiului Medicilor București și specialistul român cu cea mai mare experiență în domeniul chirurgiei plastice și reparatorii, este unul dintre profesioniștii laureați în acest an la Gala Premiilor de Excelență ale Fundației “Acad. Marin Voiculescu”.

“Chirurgia este o muncă de echipă, iar dacă îmi permiteți să mă refer la evenimentul nefericit din specialitatea mea, aș vrea să vă spun că echipa a fost extrem de numeroasă, începând cu ministrul și până la ultimul brancardier implicat. Iar eu am făcut parte din această echipă”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Lascăr.

Per total, Fundația “Acad. Marin Voiculescu” a premiat în 2015 rezultatele deosebite obținute de un număr de 10 profesori  din domeniul medical și cultural, din cercetarea românească, dar și tineri promițători. Cine sunt aceștia veți descoperi într-un amplu material publicat în ediția print a Revistei Politici de Sănătate.

Fundaţia „Acad. Marin Voiculescu” a fost înfiinţată în semn de recunoştinţă faţă de personalitatea de marcă a lumii medicale româneşti, acad. Marin Voiculescu, cu scopul de a promova inovația și adevărata profesiune a medicului, aceea de a avea grijă necondiționat de pacient.

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: