Politici de Sanatate

ES Klaus Iohannis: Știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina

09 septembrie
10:46 2022
ES Klaus Iohannis: Știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina

România contribuie la efortul global de a identifica acțiuni inovatoare menite să răspundă amenințărilor la adresa sănătății, să accelereze dezvoltarea și să reducă inegalitățile în accesul la servicii de sănătate, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru participanții Conferinței Internaționale de Tehnologie Medicală SSIMA RE:Imagine Healthcare (5-9 septembrie, Oradea).

”Lumea este într-o continuă schimbare, iar știința, tehnologia și inovația revoluționează medicina la un nivel de neimaginat chiar și față de acum 20 de ani. Efectele acestor transformări sunt majore și au impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi. Rolul decisiv al mediului academic în formarea abilităților noilor generații este incontestabil, pentru că implicarea acestui sector aduce un bagaj științific autentic la dezbaterile pe teme de actualitate. Implementarea inovațiilor științifice și a soluțiilor tehnologice pentru realizarea Agendei de dezvoltare durabilă și redresarea post COVID-19 necesită însă o cooperare extinsă”, a transmis președintele României.

Potrivit acestuia, ”industria este, de asemenea, un jucător crucial în furnizarea de resurse inovative pentru a oferi îngrijire sigură și echitabilă, pentru a anticipa crizele viitoare și pentru a răspunde eficient provocărilor pe care acestea le-ar putea genera. Pandemia de COVID-19 a arătat amploarea fenomenului globalizării. Lumea este mai conectată ca niciodată, iar împărtășirea cunoștințelor și bunelor practici, schimbul de noi idei și perspective, crearea de rețele sunt esențiale pentru construirea unei comunități internaționale care sprijină serviciile de sănătate”. (V.G.)

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: