Politici de Sanatate

EMA va urmări interesele pacienților și în 2016

05 ianuarie
15:56 2016
EMA va urmări interesele pacienților și în 2016

Angajamentul Agenției Europene a Medicamentului pentru bunăstarea pacienților va sta la baza muncii experților EMA și în 2016, a declarat la finalul anului trecut directorul executiv Guido Rasi.

“Ne propunem să contribuim la o traducere mai rapidă a progresului științific în medicamente autorizate, care să răspundă nevoilor pacienților, pentru a avansa sănătatea cetățenilor europeni. Sunt convins că, împreună, vom fi în măsură să abordăm provocările viitoare și să continuăm să protejăm cu succes sănătatea umană și animală în Europa”, a explicat prof. Guido Rasi.

În ceea ce privește anul 2015, directorul executiv EMA a precizat că acesta a fost un an important pentru sănătatea publică în Uniunea Europeană: “Unele dintre medicamentele evaluate de EMA în 2015 au potențialul de a face o diferență majoră în viața oamenilor, pentru că prin acestea se adaugă metode noi, inovatoare de a trata anumite boli. Aceste medicamente sunt rezultatul progresului în știință și se bazează pe o mai bună înțelegere a corpului uman și a progresiei bolilor”.

Reamintim că profesorul Guido Rasi a preluat funcția de director executiv al EMA la 16 noiembrie 2015. A mai ocupat această funcție timp de trei ani, în perioada noiembrie 2011 – noiembrie 2014.

93 de medicamnte noi, aprobate în UE în 2015

EMA a recomandat spre aprobare anul trecut 93 de produse noi, inclusiv medicamente generice, față de 82 de produse, în 2014. În ciuda acestor cifre pozitive, industria farmaceutică se confruntă cu numeroase provocări, printre care un accent sporit pe politica de stabilire a prețurilor medicamentelor, arată o analiză publicată recent de Euractiv.com.

Sursa: www.ema.europa.eu

Mirabela Viașu

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: