Politici de Sanatate

Educație medicală fără frontiere: International Medical Students’ Congress of Bucharest

13 decembrie
14:04 2018
Educație medicală fără frontiere: International Medical Students’ Congress of Bucharest

Aflat la cea de a doua ediție, ,,International Medical Students’ Congress of Bucharest” (IMSCB) este un eveniment științific ce își propune să creeze un mediu educațional aparte care să contureze și să întrețină o relație strânsă între lumea medicală autohtonă și cea internațională. Evenimentul se desfășoară în perioada 5-9 decembrie 2018, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, sub coordonarea echipei de organizare din cadrul Societății Studenților în Medicină din București (SSMB). IMSCB reprezintă o continuare a unui amplu proiect medical național, regăsit sub denumirea de ,,Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici”, începând cu anul 1994.

Ediția din 2018 a ,,International Medical Students’ Congress of Bucharest”, numită în onoarea academicianului român Victor Babeș, promite o serie de evenimente care să trezească interesul și setea de cunoaștere oricărui student din domeniul medical, dar și tuturor medicilor tineri aflați la începutul carierei. Multiculturalitatea și dezvoltarea profesională se îmbină într-un proiect promițător, pregătit să depășească barierele informaționale.

Congresul propune un mediu de lucru interactiv, care să stimuleze atât studenții, cât și tinerii medici să se dezvolte în cadrul unei echipe, să își contureze capacitățile de colaborare și să descopere importanța unei bune comunicări în procesul de diagnosticare și, ulterior, de tratare a unui pacient. Proiectul este schițat cu grijă, fiind accesibil unui public larg și totodată adaptat fiecărei categorii de participanți. Echipa IMSCB înțelege importanța unei informații livrate corect, în funcție de anul de studiu și de cunoștințele pe care studenții le dețin ca rezultat al parcursului lor academic, realizând conferințe și workshop-uri orientate pe nevoile participanților.

Studenții înscriși la acest eveniment sunt încurajați să interacționeze și să își dezvolte cunoștințele pe parcursul a 13 conferințe. În egală măsură, IMSCB oferă participanților oportunitatea de a-și testa și dezvolta abilitățile practice în cadrul experiențelor hands-on, asigurate prin intermediul celor 90 de workshop-uri disponibile. Aceștia sunt îndrumați de o echipă de tineri medici care dețin abilități didactice pregnante, ce vin în completarea bazei informaționale bine structurate.

Susținând diversitatea, proiectul le permite participanților să aibă un statut pasiv sau activ, ambele categorii având acces la evenimentele propuse. IMSCB oferă oportunitatea unică studenților de a-și prezenta lucrările proprii, încurajând cercetarea, inovația și distribuirea informației unei audiențe medicale largi. Pe lângă experiența acumulată în cadrul Congresului, participanții activi au șansa ca articolele lor să fie recunoscute și publicate într-un jurnal medical internațional de renume, contribuind la experiența lor profesională. Totodată, prin intermediul sponsorilor care susțin an de an acest eveniment internațional, câștigătorii sesiunilor de prezentări științifice vor fi răsplătiți cu premii în valoare de 20.000 de lei.

Experiența oferită de unul dintre cele mai mari congrese europene dedicate studenților mediciniști este inedită atât prin diversitatea informațiilor, cât și prin remarcabila experiență a invitaților naționali și internaționali. IMSCB revine, anul acesta, cu nume sonore din lumea medicală care și-au închinat întreaga activitate aceluiași scop, contribuind la evoluția generațiilor viitoare. Printre invitații internaționali de seamă, se numără Prof. Dr. Fabio Santanelli di Pompeo și Conf. Dr. Daniela Puzzo, pregătiți să prezinte o serie de inovații și noi perspective asupra domeniului medical.

Pe lângă activitățile educaționale desfășurate în cadrul Congresului, evenimentul susține explorarea culturii și tradițiilor românești. De aceea, atât invitații, cât și participanții sunt îndrumați să se bucure de programul cultural special schițat de către echipa de organizare. În cadrul acestuia, vor avea șansa să descopere arta și istoria autohtonă, să guste din bucatele tradiționale și să se bucure de peisajele aparte înfrumusețate de arhitectura autentică. La finalul programului științific, studenții vor avea ocazia să interacționeze, să își promoveze cultura și să le descopere pe cele ale colegilor din domeniul medical.

,,International Medical Students’ Congress of Bucharest” a luat naștere din dorința unui grup de tineri ambițioși de a le oferi studenților o experiență medicală autentică, înglobată într-un eveniment conturat de multiculturalitate. Toate eforturile organizatorilor, precum și ale voluntarilor implicați în acest proiect sunt orientate către informare și schițarea unor noi perspective cu privire la actul medical. Credem cu adevărat că IMSCB poziționează mediul medical autohton pe un loc înalt la nivel global, fiind accesibil unui public larg din acest domeniu. Evenimentul încurajează inovația, precum și colaborarea în lumea medicală, în vederea realizării unor acte medicale de calitate și eficiente.”

Pentru informații suplimentare legate de International Medical Students’ Congress of Bucharest, vă invităm să accesați site-ul oficial al evenimentului, precum și pagina de Facebook ,,International Medical Students’ Congress of Bucharest’’, acestea fiind în permanență actualizate.

Autor: Teodor Cristian Blidaru – președinte IMSCB și Mara Reboșapcă – PR IMSCB

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: