Politici de Sanatate

Din Anglia în România, cu dragoste pentru medicină și pacienți

15 octombrie
15:55 2019
Din Anglia în România, cu dragoste pentru medicină și pacienți

Dr. Ella Cârmaciu, medic de familie, și soțul său, dr. Claudiu Cârmaciu, medic psihiatru, au plecat în Marea Britanie în 1990, unde profesează și acum.

Dr. Ella Cârmaciu a fondat, în 2009, o firmă de servicii medicale în Chelmsford (Consult Medical UK Ltd), al cărei director fondator este și în prezent. De asemenea, a fost consilier profesional pe probleme de medicina familiei și responsabilul cu contactele UK – România în domeniul medicină de familie în cadrul Societății Medicale Române din Marea Britanie (SMRUK). Cu alte cuvinte, o familie puternic implicată în comunitatea română din Marea Britanie. Cu toate acestea, odată la câteva săptămâni, cei doi se întorc, pentru câteva zile, în România.

„Fiind foarte mult implicați în Societatea Medicilor Români din UK (SMRUK), am fost extraordinar de legați de medici, nu numai de cei din Marea Britanie, dar și de cei din România, pentru că, vrând – nevrând, construiam punți de legătură cu Societatea Națională a Medicilor de Familie din România (SNMF).  Datorită acestor punți de legătură continue am decis să deschidem o firmă medicală specializată în furnizarea de servicii de psihiatrie și psihologie. Așa s-a născut, în 2015, Clinica Albion Medical. Într-o singură cameră, undeva, la mansardă, cu un singur angajat și un colaborator”, povestește dr. Ella Cârmaciu.

Experiența acumulată în sistemul britanic de îngrijire medicală a soților Cârmaciu este foarte importantă în susținerea dorinței lor de implicare în vederea îmbunătățirii unor aspecte din sistemul românesc de sănătate. Acest lucru se vede atât prin prezentările susținute la diverse conferințe și congrese, cât și prin activitatea de la clinică. Astfel, de la bun început a existat dorința de a lucra cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că pacientul psihiatric are nevoie de un tratament de multe ori prea lung și prea scump și care ar fi fost, astfel, prohibitiv pentru mulți pacienți. Grija pentru pacienți este dublată de încrederea și disponibilitatea soților Cârmaciu arătată tinerilor medici specialisti, aflați la început de carieră. A fost firesc astfel ca, în timp, să se adauge oameni tineri, medici specialiști români, precum doctorii Alex și Corina Aricescu (în fotografie, alături de Carmen Gheorghe, secretară clinică), care au ajutat la creșterea clinicii, acum echipa medicală numărând 5 angajați și 10 colaboratori, acoperind mai multe domenii medicale –  psihiatrie, psihologie, ecografie, endocrinologie, neurologie, diabet și nutriție în 9 camere de consultații. Dacă ar fi să definească toată această aventură internațională, Ella Cârmaciu spune că este „ ca o dragoste față de locul de unde am plecat, de ce avem aici. Aceasta ne-a făcut să păstrăm legătura cu România tot timpul.  Pentru mine și pentru soțul meu, care nu lucrăm aici, nu stăm în București tot timpul, pare o nebunie, pentru că nu putem controla integral ce se petrece în clinica noastră. Avem noroc cu colegii noștri mai tineri, care, în acest fel, au ocazia de a – și lărgi practica medicală în cadrul Clinicii Albion Medical, dar își exersează cu mult succes și calitățile de manageri. Eu și Claudiu dorim, de asemenea, ca această clinică să devină un magnet și pentru medicii români specializați în afara granițelor țării în specialități de nișă. În acest fel, Clinica Albion Medical poate  deveni pe viitor un centru de excelență unde atât pacienții, cât și personalul, să simtă că sunt tratați cu respect, profesionalism și amabilitate.

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: