Politici de Sanatate

Digitalizarea sănătății în lupta contra COVID-19

05 august
11:04 2020
Digitalizarea sănătății în lupta contra COVID-19

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a subliniat importanța, pentru guvernul român, a digitalizării întregului sistem de administrație publică, amintind că „în următoarele săptămâni vom avea noutăţi importante ce privesc medicina digitală.” Totodată, oficialul român spune că telemedicina „este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii”.

Tehnologia are un rol esențial în reacția la criza COVID-19. De la detectarea și diagnosticarea simptomelor, urmărirea pacienților, prevenirea contaminării și protejarea personalului medical, până la tehnologiile pentru a ajuta întreprinderile să revină la muncă, companiile și inițiativele israeliene de tehnologie oferă soluții locale și globale care deja au un impact.  De asemenea, sectorul de apărare a Israelului s-a alăturat efortului, valorificând capacitățile sale avansate de a adapta și reapune tehnologiile pentru combaterea COVID-19.

Amir Gilboa, Digital Health Director, Healthcare Israel Data Center Security, moderatorul mesei rotunde cu subiectul telemedicină din cadrul Romania-Israel G2G Healthcare,  primul forum G2G cu tematică medicală consacrat celui de al doilea val al COVID 19 la care au participat oficiali guvernamentali, experți și manageri de spitale și companii eHealth  din Israel și România, a ținut să atragă atenția asupra importanței securității cibernetice pentru asistența medicală,  una dintre cele mai vulnerabile industrii atunci când vine vorba de acest aspect.

Costul uman și financiar al atacurilor de securitate cibernetică poate fi devastator pentru sector. Amenințările de securitate cibernetică în creștere pentru această industrie în timpul COVID-19 pot fi reduse semnificativ prin luarea de măsuri de precauție. Este critic, acum, mai mult ca oricând, ca toate organizațiile medicale și spitalele să ia măsuri pentru a-și proteja sistemele împotriva atacurilor cibernetice.

De experiența israeliană în domeniu ar putea beneficia și România, care este „unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre”, așa cum a declarat E.S. David Saranga,  Ambasadorul Statului Israel la București.

 

Bogdan Guță

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: