Politici de Sanatate

Cristian Bușoi, ales Europarlamentarul Anului în domeniul sănătății

17 martie
12:10 2016
Cristian Bușoi, ales Europarlamentarul Anului în domeniul sănătății

Primvicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, a fost ales Europarlamentarul Anului pentru activitatea susținută în domeniul sănătății. Premiul i-a fost decernat la Bruxelles, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei MEP Awards, organizată de revista Parlamentului European. Alături de europarlamentarul român au mai fost nominalizați la aceeași categorie europarlamentarii Pavel Poc din Cehia și Lidia Geringer De Oedenberg din Polonia.

„Am încercat să fiu foarte activ, nu doar ca președinte al Grupului Friends of the Liver, luptând împotriva hepatitelor, cirozei, cancerului hepatic, dar și în domenii precum bolile rare, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare, organizând dezbateri, evenimente, sporind gradul de conștientizare în rândul opiniei publice, făcând amendamente la diverse acte legislative și rezoluții, cerând Comisiei Europene mai multă implicare. Trebuie să facem mai mult pentru reducerea inegalităților în sănătate, între cetățenii europeni și pentru a susține inovația în sănătate”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi la ceremonia de decernarea premiului.

Cristian Bușoi a fost singurul europarlamentar român premiat pentru activitatea din domeniul de expertiză, la ediția MEP Awards din 2016.

Reamintim că în luna februarie, europarlamentarul Cristian Bușoi a mai fost premiat și de Alteța Sa Prințesa Astrid a Belgiei pentru activitatea în domeniul bolilor rare – EURORDIS Policy Maker Award 2016.

Premiile Europarlamentarul Anului se acordă în fiecare an, pentru 19 categorii, europarlamentarilor a căror activitate contribuie semnificativ la îmbunătățirea domeniului lor de expertiză. Desemnarea se face prin votul tuturor europaralmentarilor care vor să își exprime o opțiune, din trei finaliști selectați de un juriu, dintre propunerile făcute de ONG –uri și asociații profesionale din domeniu.

Sursa: Departamentul de comunicare al PNL

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: