Politici de Sanatate

Consultare publică pe tema reglementărilor pediatrice

16 noiembrie
17:46 2016
Consultare publică pe tema reglementărilor pediatrice

Comisia Europeană a lansat o consultare publică pentru părțile interesate în reglementările pediatrice. Sunt așteptați să participe toți cei implicați în dezvoltarea, fabricarea și comercializarea de medicamente pediatrice, precum și pacienții sau grupurile parentale, cadrele medicale pediatrice și persoanele din mediul academic.

Perioada consultării publice este 15 noiembrie 2016 – 20 februarie 2017, iar obiectivul Comisiei este să adune păreri pentru a contura un nou raport referitor la impactul reglementărilor europene din domeniul pediatric asupra sănătății publice și a afacerilor.

Mai exact, este vizat impactul Regulamentului nr. 1901/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 decembrie 2006 privind medicamentele de uz pediatric. Actul normativ a intrat în vigoare în ianuarie 2007. Obiectivele sale sunt:

  1. Asigurarea existenței unor cercetări de înaltă calitate pentru dezvoltarea de medicamente pentru copii;
  2. Asigurarea, în timp util,  că majoritatea medicamentelor luate de către copii sunt autorizate în mod special pentru o astfel de utilizare
  3. Asigurarea disponibilității unor informații de înaltă calitate cu privire la medicamentele utilizate de către copii.

În 2013, Comisia publicat primul raport cu privire la impactul acestui regulament. A ajuns la concluzia că există semne clare de progres, însă a constatat că, din cauza duratei de dezvoltare a produselor medicamentoase, ar dura cel puțin 10 ani pentru a obține o înțelegere completă a situației.

Al doilea raport al Comisiei către Parlamentul European și Consiliu pe tema Regulamentului pediatric va fi predat anul viitor, iar părerile exprimate în carul consultării publice vor fi un element deosebit de important al documentului.

Cei care vor să contribuie la această consultare, pot face asta preferabil prin e-mail, la adresa ante-pharmaceuticals-B5@ec.europa.eu. De asemenea, pot să-și trimită gândurile și prin poștă, la Direcţia Generală Sănătate si siguranta alimentară, Unit SANTE B/5, BE-1049 Bruxelles. Și să scrie pe plic că se referă la „PCPM/16 — Paediatric Report”.

Roxana Maticiuc

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: