Politici de Sanatate

Congresul UMFCD, ediția XII- noi perspective interdisciplinare

25 octombrie
11:24 2024
Congresul UMFCD, ediția XII- noi perspective interdisciplinare

Ajuns la cea de-a XII-a ediție, Congresul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, care a început pe 24 octombrie, reunește la Parlamentul Parlamentului aproximativ 5.700 de specialiști și lectori din SUA, Finlanda, Olanda și Israel.

Congresul oferă o perspectivă interdisciplinară asupra patologilor majore cu care se confruntă România și aduce soluții diagnostice, terapeutice și profilactice de ultimă oră în fața întregii comunități medicale.

”Similar celor 11 ediții de până acum ale Congresului, și ediția de anul acesta  reunește pe o scenă largă a interactivității atât studenți mediciniști, medici rezidenți și doctoranzi, medici din toate specialitățile, stomatologi și farmaciști, cadre didactice universitare, cât și vârfuri ale cercetării științifice medicale naționale și internaționale pentru ca împreună să putem deschide noi perspective interdisciplinare și să aprofundăm într-un tot integrat inovarea și dezvoltarea medicinei din acest început de mileniu trei”, a afirmat prof. dr. Viorel Jinga,  rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Potrivit ministrului Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, prezent la deschiderea oficială a Congresului, parteneriatul între minister, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” și celelalte universități de medicină ”poate duce la dezvoltarea sistemului de sănătate din România și la îmbunătățirea calității serviciilor medicale prin pregătirea studenților, a tinerilor medici”.

„Medicina progresează într-un ritm accelerat, iar provocările aduse de utilizarea inteligenței artificiale, a noilor tehnologii disponibile, a metodelor genomice, impun un proces de învățare permanentă la orice nivel al carierei. De aceea, Congresul aduce în prim plan perspectiva interdisciplinară, de dialog între experți, care stimulează ideile inovatoare. În acest an, propunem, pe lângă sesiunile clasice, expoziții și e-postere, o zonă intitulată <Arena>, în care vor fi prezentate într-un mod interactiv, rezultate ale colaborărilor cu partenerii noștri științifici din alte universități, din institute de cercetare și din mediul privat”, a completat și prof. dr. Simona Ruță, prorector pentru cercetare științifică și inovare al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Alte articole

TOP

REVISTA POLITICI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

Abonează-te la newsletter

:
: