Politici de Sanatate

Concluziile Conferinței Naționale de Somnologie Pediatrică

11 iulie
14:51 2017
Concluziile Conferinței Naționale de Somnologie Pediatrică

Cea de-a 4-a ediție a Conferinței Naționale de Somnologie Pediatrică cu participare internațională, care a avut loc în perioada 30 iunie- 1 iulie la București, a reunit 200 de medici din diferite specialități pediatrice și specialități dedicate vârstei adulte. Multidisciplinaritatea și continuumul vârstei pediatrice către vârsta adultă au reprezentat, astfel, reperele esențiale ale manifestării.

 

Devenită deja o tradiție în calendarul evenimentelor științifice pediatrice din România, conferința a fost organizată de Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți, sub egida Clubului Regal al Medicilor, cu managementul logistic al Quinn The Medicine Media.  Partenerii științifici – Societatea Română de Pediatrie, Societatea Română de Pneumologie și Secțiunea de Somnologie și Ventilația Non-Invazivă a SRP, Asociația Medicilor de Familie din București și Asociația Română de Psihiatria Copilului și Adolescentului și Profesii asociate – au susținut calitatea evenimentului, subliniind în același timp necesitatea dezvoltării și în țara noastră a somnologiei pediatrice și formării de specialiști în acest sens.

”În cadrul Conferinței au fost subliniate etapele parcurse în dezvoltarea somnologiei atât la adulți, cât și la copii și au fost schițați pașii pentru viitor. Lucrările conferinței au abordat aspecte diferite ale fiecărei specialități, reflectând o dată în plus complexitatea și unicitatea fiecărui pacient. În cadrul sesiunilor interactive, prezentările au adus în atenție cele mai recente recomandări naționale și internaționale, rezultate recente și noutăți în terapia diferitelor afecțiuni. O atenție specială a fost dedicată patologiei neuromusculare cu implicații în patologia somnului atât în ceea ce privește diagnosticul, cât și opțiunile terapeutice, reunite în propunerea de abordare proactivă și implementarea unui standard de îngrijire și la noi în țară”, a declarat dr. Mihaela Oros, președintele fondator al Asociației pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți.

A doua zi a Conferinței a beneficiat de prezența speakerilor internaționali, personalități ale lumii medicale cu vastă experiență clinică și de cercetare, mai ales în domeniul somnologiei pediatrice. Prof. Reinhold Kerbl (Austria) a prezentat date din parcursul cercetărilor și campaniilor dedicate creșterii gradului de conștientizare asupra sindromului morții subite la sugari și recomandările actuale în acest sens. Prof. Stijn Verhulst (Belgia) a prezentat aspectele practice ale recomandărilor ghidului ERS asupra sindromului de apnee în somn de tip obstructiv la copii, iar prof. Alp Demireller a vorbit despre chirurgia ORL în apnee de somn și despre o nouă tehnică disponibilă în acest moment, ce constă în stimularea nervului hipoglos.

”Participarea interactivă, prezentările de înaltă ținută științifică, entuziasmul și interesul participanților confirmă calitatea acestui eveniment și pasul înainte făcut în dezvoltarea somnologiei pediatrice în România”, a mai afirmat dr. Mihaela Oros.

Valentina Grigore

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: