Politici de Sanatate

Colaborare pentru descoperirea terapiilor imuno-oncologice

25 mai
12:30 2015
Colaborare pentru descoperirea terapiilor imuno-oncologice

Boehringer Ingelheim și Eureka Therapeutics și-au unit forțele pentru a descoperi anticorpi terapeutici, eficienți în lupta împotriva afecțiunilor oncologice. Înțelegerea constă în folosirea tehnologiei create de Eureka pentru a identifica anticorpii, prin recunoașterea proteinelor intracelulare, care reprezintă aproximativ 90% dintre obiectivele specifice în cancer, dar care s-au dovedit o adevărată provocare pentru tehnicile convenționale de dezvoltare de medicamente, informează pmlive.com.

În prezent, terapiile bazate pe anticorpi vizează proteinele specifice aflate pe suprafata celulelor canceroase sau, în unele cazuri, la nivel extracelular, însă nu pot trece cu ușurință prin membranele celulare. Din păcate, proteinele aflate la suprafața celulelor canceroase reprezintă doar o mică parte din potențialele ținte tumorale și, adesea, nu sunt specifice tumorilor, ceea ce duce la efecte secundare.

Platforma Eureka va fi folosită pentru a identifica peptidele care derivă din proteinele intracelulare, dar care sunt poziționate pe suprafața celulei printr-un proces cunoscut sub numele de complexul major de histocompatibilitate (MHC). Reprezentanții companiei Boehringer au declarat că vor folosi această tehnologia pentru a dezvolta terapii mai bune pentru bolnavii de cancer, „pentru care opțiunile de tratament sunt inadecvate sau inexistente”.

„Colaborarea cu Eureka subliniază angajamentul nostru pe termen lung în domeniul oncologiei. Aceasta va deschide noi oportunități de dezvoltare a terapii imuno-oncologice”, a explicat Michel Pairet, vice-președinte al departamentului de cercetare și dezvoltare non-clinică din cadrul Boehringer.

Detaliile financiare ale colaborării dintre cele două companii nu au fost dezvăluite, însă compania californiană de biotehnologie va primi în avans acces gratuit la tehnologia Eureka, plus de finanțare în domeniul cercetării pentru fiecare program.

 

Sursa: www.pmlive.com

 

Mirabela Viașu

 

 

 

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: