Politici de Sanatate

Colaborare întru vindecare Tumor Board

12 septembrie
12:16 2014
Colaborare întru vindecare Tumor Board

Aflat pentru două zile în România, la Neolife Center din București, profesorul de oncologie Ufuk Abacıoglu a readus speranța în câteva familii. Șef al Departamentului de Oncologie al NeoLife Medical Center din Istambul, prof. Ufuk a revenit în centrul bucureștean pentru a efectua unor pacienți români un set de proceduri oncologice în premieră.

 După un nefericit periplu prin clinici din străinătate sau din România, câțiva pacienți români, diagnosticați sau chiar operați pentru diverse tumori, l-au întâlnit la București pe prof. Ufuk, personalitate recunoscută pe plan european în domeniul oncologiei. Acesta, după discuția și consultul de specialitate, le-a propus o modalitate nouă de terapie – proceduri stereotaxice, prin tehnologia revoluționară TrueBeam, recent lansată în România, la Centrul Neolife din Capitală.

O tânără care a suferit două intervenții chirurgicale în străinătate pentru o tumoră cerebrală, un bărbat cu o formațiune la nivelul urechii medii și o persoană cu un istoric de boală complex, cu metastaze cerebrale după un neoplasm de sân sunt numai trei dintre pacienții care pot privi încrezători în viitor, după întâlnirea cu prof. Ufuk.

 Domnul profesor parcă mi-a deschis fereastra în camera întunecată a vieții mele. Dialogul cu domnia-sa, interacțiunea cu echipa pe care o coordonează la Neolife și planul de tratament propus mi-au luminat ziua. Traumele pe care le-am acumulat de la intervențiile anterioare și procedurile la care am fost supusă m-au marcat. Căzusem în deznădejde. Domnul profesor mi-a dat putere și încredere. Sunt cuvintele unei paciente care a fost consultată în Centrul Neolife. Actualmente, ea urmează tratamentul propus de echipa coordonată de prof. Ufuk Abacıoğlu.

Oncologia a făcut progrese, iar numărul pacienților a căror viață se schimbă a crescut substanțial. Pacienții au acum șansa de a fi tratați de o echipă competentă, atentă la nevoile lor, și, mai ales, cu o tehnologie unică în România, la Neolife Center din București.

După vizita din România, prof. Ufuk Abacıoğlu a declarat revistei Politici de Sănătate:

„Tratăm pacienții care ni se adresează în ședințe scurte, cu maximum de protecție a țesuturilor sănătoase. Utilizând tehnologia de radioterapie și radiochirurgie TrueBeam, suntem capabili de a aborda zone de sub un milimetru, prin ghidare sterotaxică, cu o acuratețe a direcționării neîntâlnită la alte dispozitive.

Procedeul folosit în Centrul NeoLife din București este utilizat pentru tratamentul tuturor tipurilor de cancer care au indicație de radioterapie. Precizez că pacientul, în loc de 10-15 minute, cât dura o ședință cu un alt tip de terapie, beneficiază doar de 1-2 minute/ședință. În cazul intervențiilor de radiochirurgie, cu o durată cunoscută de 40-120 minute, procedura se efectuează aici în 5-20 minute și cu o performanță superioară. Se pot administra doze mai mari, într-un timp redus, având capacitatea creșterii progresive a dozei.

Tratamentul este nedureros, nu necesită anestezie, nu este o metodă invazivă și are efecte secundare nesemnificative. Pe durata terapiei nu sunt limitări ale activității curente a pacienților și nici în ce privește vârsta pacienților care pot beneficia de tratament.

Noua tehnologie a scurtat timpii de fracționare și generali ai tratamentului, a îmbunătățit confortul pacientului, iar calitatea vieții acestuia a sporit semnificativ.”

 Pacienţii pentru care prof. Ufuk a aplicat proceduri stereotaxice, folosind tehnologia TrueBeam, au suferit anterior intervenții chirurgicale în clinici universitare din Europa, cu rezultate postoperatorii rezervate. Actualmente beneficiază, în România, de evaluare şi tratament adecvate, cu evoluţie şi prognostic favorabile.

Echipa oncologică NeoLife coordonează terapia unei tinere de 33 de ani diagnosticată şi operată pentru o neoplazie cerebrală, a unui pacient de 50 de ani cu tumoră de glomus timpanic şi a unei femei de 39 de ani cu metastaze cerebrale.

Alte articole

TOP

revista politici de sanatate

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: