Politici de Sanatate

Chirurgia urologică endoscopică: cel mai modern tratament chirurgical

13 martie
21:22 2019
Chirurgia urologică endoscopică: cel mai modern tratament chirurgical

Departamentul Urologie al Spitalului Polivalent Novamed oferă servicii complexe pacienților cu patologii urologice, utilizând cele mai noi tehnici și echipament modern.

Departamentul Urologie abordează întreg spectrul de patologii urologice, beneficiind de o dotare tehnică completă și de ultimă generație. În gama intervențiilor chirurgicale, un loc important îl are chirurgia urologică endoscopică, cel mai modern tratament chirurgical urologic ce permite rezolvarea minim invazivă a patologiei litiazice, tumorale și la nivelul prostatei, fără laparatomie.

Intervențiile sunt realizate de către o echipă competentă în urologie, de talie internațională, în frunte cu Dr. Țurcan Victor, medic urolog-chirurg, format ca specialist în chirurgia urologică în România și Franța.

Dr. Țurcan Victor, invitat de Spitalul Polivalent Novamed, s-a alăturat echipei spitalului în anul 2017. Specialistul vine în Moldova cu cele mai noi tehnici în domeniul urologiei, efectuând intervențiile conform standardelor internaționale.

Rezecția și vaporizarea bipolară cu plasmă a prostatei – cel mai bun tratament pentru adenomul de prostată

Vaporizarea bipolară cu plasmă a prostatei reprezintă o opţiune de tratament chirurgical inovatoare, care elimină adenomul de prostată şi tumorile vezicale în condiţii de siguranţă, uşor şi cu randament sporit. Endoscopul este introdus pe căile naturale, fără incizie. Recuperarea post-operatorie este deosebit de rapidă (1-2 zile), iar riscul de hemoragie este de asemenea mult mai mic faţă de celelalte metode endoscopice şi incomparabil faţă de metodele clasice.

Care sunt simptomele ce indică adenomul de prostată?

  • Senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare;
  • Nicturia – urinarea frecventă în timpul nopţii;
  • Polakiurie – micțiuni urinare frecvente;
  • Disuria – micțiuni cu dificultate;
  • Stare de somnolenţă cauzată de nocturie;
  • Jetul urinar este slab şi întrerupt.

Evoluţia simptomelor diferă de la un pacient la altul şi de multe ori poate alterna între perioade cu manifestări intense şi perioade de ameliorare sau dispariţie temporară a simptomelor.

Ce tratament este recomandat pentru adenomul de prostată?

În stadiile incipiente, de cele mai multe ori se recomandă doar tratament medicamentos şi de supraveghere, cu rolul de a ameliora simptomatologia acestei afecţiuni. În cazul evoluţiei maladiei, este nevoie de intervenţie chirurgicală. Una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a ţesutului adenomului de prostată o reprezintă rezecția și vaporizarea bipolară cu plasmă a prostatei în mediul salin – TURis.

Despre noi

Spitalul Polivalent Novamed este specializat în diagnostic și tratament de profil larg, care unește specialiști de înaltă calificare și cu o experiență vastă în domeniile medicale. Misiunea Novamed este de a  oferi pacientului un serviciu  medical de cea mai înaltă calitate, cu metode de ultimă generație, în condiții de maxim confort și siguranță.

 

Tel.: 022 000 700      •      info@novamed.md      •      www.novamed.md

Alte articole

TOP

REVISTA POLICITI DE SANATATE

Editii speciale

revista politici de sanatate-Republica Moldova

OncoGen

Abonează-te la newsletter

:
: